EVAKUISANA AJFELOVA KULA: Policija pronašla sumnjv napušten prtljag
Foto: AP

Preventiva

EVAKUISANA AJFELOVA KULA: Policija pronašla sumnjv napušten prtljag

Planeta -

PARIZ - Svetski mediji javljaju da je zbog moguće opasnosti večeras na kratko evakuisan Ajfelov toranj u Parizu.

Posetioci Ajfelove kule u Parizu večeras su evakusiani nakon što je u njoj pronađen napušteni prtljag, prenosi list "Parizijen" informacije francuske televizije BFM. Navodi se da su Parižani i turisti evakuisani u miru i da su oko Ajfelove kule postavljene policijske i vojne snage.

Policija je evakuisala posetioce nešto posle 20 časova, kada su snage bezbednosti primetile napušteni prtljag u blizini Ajfelove kule.Jake policijske snage izašle su na lice mesta i nakratko su zabranile pristup tornju.Francuska je u velikom strahu posle terorističkog napada koji se dogodio na Dan pada Bastilje u Nici, kao i napada iz Pariza prošle godine, pa su bezbednosne mere podignute na najviši nivo.

Očevici na društvenim mrežama su javljali da su jake policijske snage okružile objekat, i da je uzrok uzbune može biti "sumnjivi paket". Kako javljaju mediji, policija je bila ispraznila prostor iz predostrožnosti. Drugi su javljali da Ajfelov toranj nije evakuisan, već da je samo ograničen pristup tom objektu.

Građani i turisti, kojima nije dozvoljen ulazak u kompleks oko tornja su mirno i bez panike čekali da se neprijatna situacija završi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track