NOVI DETALJI NAPADA U PARIZU: Napadači stigli iz Belgije?!
Foto: Reuters

Otkrivene belgijske tablice na vozilu

NOVI DETALJI NAPADA U PARIZU: Napadači stigli iz Belgije?!

Planeta -
U Briselu su pojačane mere bezbednosti nakon što je objavljeno da su neki od počinilaca sinoćnjeg terorističkog napada vozili automobile sa belgijskim tablicama.

Gradonačelnik Brisela Ivan Majur je jutros proglasio zabranu unošenja torbi i rančeva na sportske stadione i u koncerne dvorane, a obezbeđenje oko javnih zgrada i drugih potencijalnih meta terorista je podignuto na viši nivo.

Ove mere su uvedene nakon što je pariski "Mond” objavio izjave očevidaca koji tvrde da je jedan od automobila iz koga su teroristi pucali na posetioce pariskog restorana imao belgijske registarske tablice.

Belgija drži evropski rekord po broju svojih građana koji su se pridružili džihadističkim organizacijama na Bliskom Istoku u odnosu na broj stanovnika, tako da se ne može isključiti pretpostavka da su neki od terorista došli iz te zemlje.

Sem toga, istraga je utvrdila da je oružje koje je korišćeno pre deset meseci tokom napada islamističkih terorista na satirični časopis “Šarli Abdo” kupljeno od jednog belgijskog crnoberzijanca, podsećaju analitičari.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track