NOVI RIGOROZAN ZAKON: Pogubljenje ili hemijsko kastriranje za pedofile i silovatelje u Indoneziji
Foto: Shutterstock

Posle niza stravičnih silovanja maloletnica

NOVI RIGOROZAN ZAKON: Pogubljenje ili hemijsko kastriranje za pedofile i silovatelje u Indoneziji

Planeta -

Pedofili u Indoneziji će od sada biti hemijski kastrirani ili pogubljeni kako je propisano novim zakonom koji je usvojen u parlamentu te zemlje.

Isto važi i za seksualne prestupnike ponavljače koji zlostavljaju članove porodice s tim da neće biti pogubljeni, ali mogu biti osuđeni na zatvorsku kaznu od 20 godina i biće označeni mikročipovima.

Oni koji ubiju žrtvu ili je ostave sa trajnom psihološkom traumom ili prenesu seksualnu bolest takođe mogu biti pogubljeni.

Ove rigorozne kazne uvedene su posle šokantnog slučaja silovanja i ubistva 14-godišnje devojčice sa Sumatre. Jujun je silovala banda od 12 muškaraca i dečaka u maju. Njeno pretučeno telo je pronađeno u šumi. Bila je vezana i bez odeće. Sedam tinejdžera od 16 i 17 godina uhapšeno je nakon tog incidenta.

Indonezija je inače vrlo privlačna za pedofile sa Zapada jer su do sada prolazili nekažnjeno. Više od 100 pedofila došlo je samo iz Australije u 2014. godini.

Robert Endrju Fides Elis iz Australije, kome se sudi za seksualno zlostavljanje 11 devojčica od 8 do 17 godina na Baliju, biće pošteđen jer se novi zakon neće primenjivati retroaktivno. Za razliku od novih prestupnika on će najverovatnije biti osuđen na 16 godina zatvora.

Indonezija je prva zemlja na jugoistoku Azije koja koristi hemijsku kastraciju za seksualne prestupnike. Ovu metodu koriste Rusija, Poljska, Južna Koreja i neke američke države.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track