NOVI ŠOK SLUČAJA LAVINA: Vapio da je hotel zatrpao sneg, spasioci mu rekli da to lažu neki imbecili
Foto: AP

Da ne poveruješ

NOVI ŠOK SLUČAJA LAVINA: Vapio da je hotel zatrpao sneg, spasioci mu rekli da to lažu neki imbecili

Planeta -

Iz dana u dan cure novi detalji o uzrocima strašne tragedije koja je pogodila Italiju kada je lavina zatrpala luksuzni hotel Rigopiano.

Prema informacijama koje su objavili italijanski mediji, navodno su spasilačke službe kasnile čak dva sata jer muškarcu koji je pozvao pomoć službenica nije verovala da je lavina zaista zatrpala hotel.

Kuintino Marčela, vlasnik restorana i šef kuhinje koji je preživeo lavinu, ispričao je za lokalne medije da je nazvao pomoć, ali da mu službenica koja se javila na telefon nije verovala pa je izjavila da su lavinu "izmislili imbecili".

"Zovem se Kuintino Marčela, moj kuvar me je kontaktirao preko Vacapa pre pet minuta. Hotel Rigopiano je uništen, nema više ništa. On je bio tamo sa ženom i decom, intervenišite, idite tamo", rekao je Marčela službenici.

"Ta priča kruži od jutros. Vatrogasci su proverili tu informaciju. Srušila se štala Martinelija", odgovorila mu je."Ne, ne. Moj kuvar me pre pet minuta kontaktirao. Deca su mu ostala ispod. Plakao je. On je u automobilu. Bio je ozbiljan, molim vas", preklinjao je Marčela.

"Ma od jutra kruži ta priča, ali se srušila samo štala. Poznajem Đina i njegovu ženu. 118 mi je potvrdio da su s direktorom hotela razgovarali pre dva sata i ništa se nije urušilo, svi su dobro. To su izmišljotine imbecila", odgovorila je službenica i prekinula razgovor.

Podsetimo, do sada je iz snega izvučeno 16 žrtava. Devet osoba čudom je preživelo lavinu, a akcija traganja za još 20-ak ljudi i dalje traje.

(Index.hr)

Bonus video

Pet najsmrtonosnijih lavina u istoriji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track