NOVO FANTASTIČNO OTKRIĆE DEJLI MEJLA: Putin je najbogatiji čovek na svetu i evo koliko je težak!
Foto: AP 2015

Šta je za njega Bil Gejts

NOVO FANTASTIČNO OTKRIĆE DEJLI MEJLA: Putin je najbogatiji čovek na svetu i evo koliko je težak!

Planeta -

Putinovo bogatstvo svojevremeno je procenjeno na 40 milijardi dolara, pa na 70 milijardi, međutim, Bil Brovder, finansijski stručnjak za fondove u Rusiji, danas kaže kako je predsednikova imovina daleko veća te da doseže 200 milijardi dolara.

A to bi značilo da je najbogatiji na svetu, spekuliše Dejli mejl. Inače, urednici Vikipedije zabranili su pre desetak dana citiranje Dejli mejla u člancima te internet enciklopedije jer je reč o nepouzdanom mediju koji previše izmišlja radi senzacionalizma, preneo je britanski Gardijan.

Ovaj list piše da se bogatstvo bivšeg agenta KGB-a, koji je na čelu Rusije već 17 godina, mnogo puta merilo i da je Putin poznat po luksuznom načinu života. Rođen je u porodici srednje klase, a živeo je u socijalnom stanu u Sankt Peterburgu sa još dve porodice. Danas je navodno vlasnik velikih imanja, udela u kompanijama i brojne pokretne imovine.

Spekuliše se da poseduje 58 helikoptera i aviona, kao i 20 imanja širom Rusije. Samo Putinova jahta, "Olimpija", vredi 35 miliona dolara, a poklonio mu ju je Roman Abramovič, no tvrdi da je to bilo pre nego je ovaj postao predsednikom Rusije. Putin navodno poseduje i palatu na crnomorskoj obali čija je vrednost procenjena na milijardu dolara.

U jednom izveštaju spominje se i kako Putin koristi privatni avion vredan 137 miliona dolara sa kupatilom ukrašenim zlatom. Većinu svog bogatstva Putin je, procenjuju stručnjaci, navodno stekao zahvaljujući naftnom biznisu, a u vlasništvu navodno ima 37 posto udela u kompaniji Surgutneftgaz, 4.5 posto u Gazpromu te udele u Gunvoru. Međutim, iz ove kompanije su demantovala da je Putin ikad imao njihove deonice.

Što se pak samog Vladimira Putina tiče, on je u aprilu 2015. prijavio kako je prethodne godine imao prihod od samo 119 hiljada dolara, a prijavio je vlasništvo nad dva stana i parkirno mesto, piše Dejli mejl.

Pogledajte bonus video: Kurir TV: U ovim "čudovištima" se voze predsednici najvećih sila!

(Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track