NUKLEARNI RAT POČEĆE U AUSTRALIJI: Severna Koreja poludela zbog dolaska vojske SAD u Darvin
Foto: Reuters

Šokantno upozorenje

NUKLEARNI RAT POČEĆE U AUSTRALIJI: Severna Koreja poludela zbog dolaska vojske SAD u Darvin

Planeta -

Severna Koreja tvrdi će australijski grad Darvin biti poprište nuklearnog rata, optužujući SAD da koristi Australiju kako bi pripremili napad na njihovu teritoriju.

Optužbe su objavljene u listu Rodong Sinmun, koji je glasilo vladajuće partije Severne Koreje i koji objavljuje državnu propagandu.

Prošle nedelje, 1.250 američkih marinaca stiglo je u Darvin kako bi imali vojne vežbe sa australijskom vojskom."Ovo je najveće vojno prisustvo SAD-a u Australiji posle Drugog svetskog rata", objavio je list.

Novine takođe kritikuju australijsku ministarku spoljnih poslova Džuli Bišop, koja zagovara sankcije režimu u Severnoj Koreji i poziva da napuste program nuklearnog naoružanja.

Rodong Sinmun tvrdi da Bišopova "slepo i revnosno sledi SAD liniju" dok "izgovara niz gluposti protiv Severne Koreje samo zato što preduzimaju korake za samoodbranu".

"Ako Australija nastavi da sledi SAD u izolaciji i gušenju Severne Koreje i ostane udarna brigada američkih gospodara, to će biti samoubilački čin ulaska u opseg nuklearnog napada strateških sila Severne Koreje", piše list.Ministar odbrambene industrije Kristofer Pajn je sa osmehom dočekao tvrdnje Severne Koreje da se grad Darvin koristi kao polazna stanica za nuklearni rat.

"To nije ni na koji način priprema za sukob na Korejskom poluostrvu," rekao je on za ABC radio, dodajući da je pravljenje baze bilo u okviru dugododišnje australijske politike.

"Očigledno, želimo da izbegnemo takvu vojnu akciju i želimo se Severokoreanci ponašaju razumno, kao i drugi građani sveta. To znači kraj testiranja raketa i ne pripremanje za nuklearni rat sa SAD, Japanom, Južnom Korejom ili bilo kim drugim", rekao je on.

(Daily Mail)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 10. epizoda: Kakvom bombom Severna Koreja preti SAD?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track