OBAMIN POLUBRAT ODLUČIO: Glasaću za Trampa! Ne sviđa mi se kako Barak vodi SAD!
Foto: Fonet/AP

Nema dilemu

OBAMIN POLUBRAT ODLUČIO: Glasaću za Trampa! Ne sviđa mi se kako Barak vodi SAD!

Planeta -

Polubrat aktuelnog američkog predsednika Baraka Obame, Malik Obama rekao je da će u novembru glasati za Donalda Trampa za novog predsednika SAD.

Malik je rekao da mu se republikanski kandidat na predsedničkim izborima sviđa i glasaće za njega jer nije zadovoljan načinom na koji njegov brat vodi zemlju.

Malik je u telefonskom razgovoru za Rojters iz doma predaka porodie Obama u Kogelu u zapadnoj Keniji rekao da podržava Trampovu politiku, posebno njegovu fokusiranost na sigurnost zemlje.

"Tramp mi se sviđa i smatram ga vrlo realnim i mislim da govori iz srca, ne želi da bude politički korektan. Jednostavno je iskren", smatra Malik, američki državljanin koji u Vašingtonu živi od 1985. U Sjedinjenim Državama obavljao je razne poslove dok nije postao samostalni finansijski konsultant.

Trampov stav protiv muslimana koji stižu u SAD razumeju i muslimani poput njega, kaže Malik.

"Ja sam musliman, ali ne možete pustiti ljude da idu okolo pucajući i ubijajući u ime islama", kaže on.

Malik nije zadovoljan načinom na koji je njegov polubrat Barak Obama vodio zemlju. Kritikovao ga je jer nije učinio previše za Amerikance i svoju rodbinu uprkos velikim očekivanjima 2008.

Čini se da su se Malik i Barak, koji su ranije bili vrlo bliski, u međuvremenu prilično udaljili. Malik je bio čest Barakov gost u Beloj kući, a i venčani je kum aktuelnog američkog predsednika.

Malik smatra da ima pravo da kritikuje brata, pozivajući se na slobodu izražavanja.

(Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track