OBRAČUN NEMAČKE SA SALAFISTIMA: Zatvorena džamija u Kaselu!
Foto: Printscreen Hna.de

ZABRANJEN RAD

OBRAČUN NEMAČKE SA SALAFISTIMA: Zatvorena džamija u Kaselu!

Planeta -

Ministarstvo unutrašnjih poslova nemačke pokrajine Hesen zabranilo je rad islamsko kulturnog udruženja "Almadinah" u Kaselu.

Danas je izvršen pretres i zatvorena džamija,koja je važila kao stečište salafista. Oko 100 pripadnika policije pretreslo je jutros džamiju udruženja "Almadinah" i tamošnjem imamu predata je odluka o zabrani, preneo je portparol policije, navodeći da je na džamiji okačena odluka sa porukom "Džamija je zatvorena".

"Ministarstvo unutrašnjih poslova okarakterisalo je udruženje iz Kasela kao salafistički orijentisano. Odlukom o zabrani udruženja u Kaselu povlačimo zlo džihadističko-salafistčke scene", rekao je ministar unutrašnjih poslova Hesena Peter Bojt.

"To udruženje podstiče džihadističko-salafističke mreže, a Medina džamija je bila platforma za razmenu i poziv na mržnju i nasilje protiv pripadnika drugih verskih grupa, država i naroda, kao i svih ljudi koji drugačije razmišljaju", obrazložio je ministar.

Bojt je dodao da udruženje nje usmereno na verski dijalog, već samo kako da mlade ljude indoktrinira, radikalizuje i na kraju uputi u Irak ili Siriju. Više posetilaca džamije je, prema Ministarstvu, već otputovalo u Siriju.

Glavni imam džamije, kako dodaje, je držao salafističke propovedi i otvoreno pozivao na džihad i ubijanje pripadnika drugih vernika.

Odluka o zabrani izdata je nakon višemesečnih istraga, u koje su bili uključeni pripadnici policije Hesena i savezne službe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track