(VIDEO) ŠOKANTNO OTKRIĆE U SLUČAJU OTMICE MALE MEDI (3): Glavni svedok lagao!
Foto: Printscreen Youtube

Odobren nastavak istrage

(VIDEO) ŠOKANTNO OTKRIĆE U SLUČAJU OTMICE MALE MEDI (3): Glavni svedok lagao!

Planeta -

Britanski istražioci dobili zeleno svetlo za nastavak istrage o nestanku Medi Meken, kojoj se trag gubi 2007. godine, zbog sumnje u istinitost iskaz glavnog svedok

Posumnjalo se u njegovu izjavu kada je privatni istražitelj Mark Vilijams-Tomas izneo potpuno novu teoriju o nestanku Medi. Reč je o radniku koji je u vreme otmice bio zaposlen u portugalskom odmaralištu Praja da luz, gde je porodica Meken letovala, piše San.

Policija veruje da je iz za sada nepooznatog razloga prikrivao istinu, ali se ne aludira na to da je on Maedin otmičar.Istražitelj Mark Vilijams-Thomas izneo potpuno novu teoriju o nestanku.

On tvrdi da je malena Medi, koja je u vreme nestanka imala tri godine, ustala iz kreveta i pošla da traži svoje roditelje, što je u suprotnosti s dosadašnjom pretpostavkom da je oteta u apartmanu.

foto printscreen youtube
foto printscreen youtube

Njeni roditelji su naime, bili na večeri s prijateljima u restoranu koji je bio blizu soba u kojima su ostavili decu da spavaju. Oni tvrde i da su svako malo išli da provere kako su deca.

"Moguće je da se Medi probudila i pošla da traži roditelje. Morala je da prođe kroz prostorije apartmana i izađe na ulicu da bi stigla do restorana" , kaže Vilijams-Tomas.

On dodaje da je poznata i činjenica da su vrata apartmana bila labava i da je devojčica mogla sama da ih otvoriti.

Ovo je sasvim nova teorija jer se dosad verovalo da je dete oteto u apartmanu dok je spavalo. Ako je izašla iz apartmana, onda je moguće da je oteta na ulici.

Istražitelji veruju da je devojčicu otela evropska banda trgovaca ljudima, a njeni roditelji i dalje veruju da će je pronaći živu.

Britanski mediji doneli su informaciju o portugalskom svedoku dan nakon što su glavni istražioci slučaja dobili dodatnih 85.000 funti za troškove istrage, čime su je produžili do septembra ove godine. U istrazi je već potrošeno više od 11 miliona funti.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 15.03.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track