OBUSTAVLJENA POTRAGA ZA MH370: Kako može tako veliki avion da nestane, moje sin je bio tamo!
Foto: Reuters

Protest porodica

OBUSTAVLJENA POTRAGA ZA MH370: Kako može tako veliki avion da nestane, moje sin je bio tamo!

Planeta -

Kineske porodice čiji su najbliži stradali u nesreći malezijskog aviona na letu MH370 protestovali su u Pekingu pošto su vlasti objavile da se obustavlja potraga za nestalim avionom.

Malezijski, kineski i australijski ministri saobraćaja najavili su prošle nedelje da će operacija biti obustavljena kad se završi pretraživanje dela južnog Indijskog okeana, a ta odluka izazvala ogorčenost porodica.

"Sin mi je bio u avionu. Kako je moguće da tako veliki avion nestane? Znam da je avion neoštećen i odgovorni su prekršili svoje obećanje da će i dalje tražiti dok ne nađu odgovore", rekao je Li Er Ju, govoreći pred zgradom kineskog ministarstva spoljnih poslova u Pekingu.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Avion na letu MH370 s 239 putnika nestao je 8. marta 2014. otprilike sat vremena pošto su se ukrcali na aerodromu u Kuala Lumpuru.

Grupa od dvadesetak članova porodica stajala je ispred zgrade ministarstva spoljnih poslova noseći razne transparente pre nego što su se sastali s zvaničnicima ministarstva kojima su predali svoje pismo žalbe.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Zang, majka čija je mlada ćerka bila u avionu, plakala je noseći natpis da vlade moraju ispuniti svoje obećanje koje su dale svetu.

"Vrlo smo tužni i ogorčeni zbog odluke koje su donele tri zemlje. Ne vidimo plan za budućnost niti kako da nastavimo da tragamo za istinom ... Želimo da znamo ko je odgovoran", stoji u pismu.

Australijski ministar saobraćaj Daren Čester rekao je da nije izvodljivo nastavljati potragu pošto je sadašnje područje pretrage završeno, dok ne bude novih informacija.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Ta odluka nije donesena lako niti bez tuge i želim naglasiti da nastavljamo s analizom podataka, pregledima ostataka i razmatranjem svih novih informacija", rekao je.

Dosad su otkriveni ostaci MH370 u Južnoj Africi, Mozambiku, Mauricijusu i ostrvu Reunion.

MISTERIJA MH370: Ovaj čovek našao je jedini deo nestalog aviona, a sad je naišao i na drugi

NAŠAO GA AMERIČKI AVANTURISTA: Ovako izgleda deo aviona koji bi mogao da pripada MH370

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track