Prikaži najnovije vesti
Vladimir Putin i Reks Tilerson, Foto Reuters
Drugačiji prioriteti

OD TRAMPOVOG ŠAMARA BRISELU SE UŠI PUŠE: Tilerson neće samit NATO zbog Kine i Rusije

Planeta 15

VAŠINGTON - Američki državni sekretar Reks Tilerson posetiće Rusiju sledećeg meseca, pošto će prethodno propustiti ministarski sastanak NATO u Briselu.

Tilerson će otići u Moskvu posle posete Italiji gde će učestvovati na ministarskom sastanku Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja, rekli su zvaničnici Stejt departmenta.

">March 21, 2017

Poseta šefa američke diplomatije Moskvi najavljena je dok se nastavljaju kontroverze oko ruskih sajber napada na američku Demokratsku partiju i istrage FBI i Kongresa o vezama saradnika predsednika Donalda Trampa s Rusijom, navodi Vašington post .

Zvaničnici Stejt departmenta nisu hteli da potvrde spekulacije da Tilerson propušta sastanak ministara spoljnih poslova članica NATO-Briselu 5. i 6. aprila da bi u to vreme prisustvovao Trampovom sastanku s kineskim predsednikom Sijem Đinpingom.

Mada bi se očekivalo da Tilerson prisustvuje sastanku NATO u sedištu Alijanse u Briselu, zvaničnici kažu da državni sekretar to nije smatrao imperativom pošto će se sastati s njima u sredu u Vašingtonu na skupu posvećenom borbi protiv Islamske države.

Tilerson je kao šef naftnog giganta Eksonmobajla (ExxonMobil) pregovarao s Rusijom, a od predsednika Rusije Vladimira Putina dobio je orden prijateljstva.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 5.epizoda SPECNAZ : Ovo su najelitnije ruske specijalne jedinice!


Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir