OLAND: Francuska je u ratu, uništićemo kukavice!
Foto: Youtube/Printscreen

Obraćanje Kongresu

OLAND: Francuska je u ratu, uništićemo kukavice!

Planeta -
Predsednik Francuske Fransoa Oland obratio se javnosti prvi put posle napada u Parizu.

On je rekao da je ta zemlja u ratu sa "kukavicama" i da je pobedila i gore neprijatelje u prošlosti. Dodao je i da će se pojačati bombardovanja položaja terorista u Siriji. Posle napada u Parizu, jaka je želja da se unište oni koji stoje iza njih, bio je jasan Oland.Francuski predsednik započeo je govor pred oba doma francuskog parlamenta, što je velika retkost, a svoje obraćanje započeo je minutom ćutanja u čast žrtava terorističkih napada u Parizu. Istakao je da će se vanredno stanje u Francuskoj produžiti za tri meseca.

"Oni koji su pokušavali da napadnu Republiku su uvek kroz istoriju bili poraženi. Tako će biti i ovog puta. Napadi na Pariz su napadi na našu zemlju, naše vrednosti i našu mladost. Nećemo ustukniti", rekao je Oland.Francuski predsednik je rekao da su Francuzi čvrst narod, koji neće dozvoliti da se na njegovoj teritoriji razvijaju terorističke zamisli.

"Ovo nije rat civilizacija, jer ove ubice ne predstavljaju nijednu civilizaciju. Mi moramo da nastavimo da se u ovim teškim vremenima vodimo sopstvenim vrednostima - jedinstvom i dostojanstvom", rekao je Oland.Precizirao je i da su napadi planirani u Siriji, pokrenuti iz Belgije, uz pomoć iz Francuske, kao i da je Francuska zatražila od Saveta bezbednosti UN hitno usvajanje rezolucije o borbi protiv terorizma.

Francuski predsednik je ukazao da je neophodno za zemlju da izbaci strance koji predstavljaju pretnju bezbednosti, a naglasio je i da će u naredne dve godine biti otvoreno još 5.000 policijskih radnih mesta.

Oland je i najavio da će se sastati sa ruskim i maričkim liderima kako bi diskutovali o zajedničkim naporima da unište ISIL.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja