ON JE VOĐA ISLAMSKOG SEKS KULTA: Njegova moć je toliko velika da je ušao u sukob sa samim Erdoganom!
Foto: Youtube

ON JE VOĐA ISLAMSKOG SEKS KULTA: Njegova moć je toliko velika da je ušao u sukob sa samim Erdoganom!

Planeta -

Jedan od načina na koje turski predsednik Redžep Tajip Erdogan gradi svoju autokratsku vlast u Turskoj jeste i kroz bliske veze sa harizmatičnim verskim vođama. Tako dugo dok mu se ovi politički ne suprotstavljaju.

Takav je godinama bio i Adnan Oktar, ekscentrični i uticajni televizijski propovednik, vođa jednog od najozloglašenijih kultova u Turskoj, verski fanatik okružen svojim seksualnim sledbenicama

Odnedavno Oktar, međutim, na svojoj televiziji A9 TV tvrdi da predsednički sistem koji Erdogan pokušava uvesti u Turskoj, zemlji ne bi doneo ništa dobro. Od prvog trenutka kad je počeo da tvrdi, i Oktar se našao u nemilosti turskog izrazito konzervativnog predsednika koji ne trpi mnogo toga, a ponajmanje opoziciju.

Danas Oktar (60) živi u superluksuznoj trospratnoj vili na jednom od najlepših mesta na Bosforu. Na ogromnom imanju okružio se mrkim, mišićavim, trokrilnim bodigardovima, redovno je u društvu dela od svojih 300 najbližih sledbenika, koje naziva svojom "pratnjom". Većinom je reč o mladim, zgodnim devojkama, koje on naziva "mačkicama".

Uvek obučene po poslednjoj modi, sa besprekornom šminkom, što se njega tiče, one su prototip savršene muslimanke. Što se njega tiče, žene postoje zato da budu lepe i da budu voljene. Inače već godinama se protiv njega vodi komplikovan sudski postupak u kome je optužen da mu devojke služe, osim za vlastitu zabavu, i za to da snima njihove seksualne odnose sa bogatašima ili političarima, koje potom pomoću toga ucenjuje.

Bilo devojke ili mladići koje vrbuje, svi redom su jako obrazovani, iz bogatih porodica i sve što treba da rade je da se apsolutno podčinjavanju svemu što on govori. A govori to da će sledeći mesija govoriti turski, što je prilično jasno na koga bi se trebalo odnositi, koliko god on sam nikada za sebe nije otvoreno utvrdio da bi on trebalo da bude taj mesija.

Govori i to da su Kurdi totalno zlo i pretnja sunitskom islamu, čiji se on smatra pripadnikom, samo kao ekstremistički vernik. Pre dosta godina je napisao i knjigu kojom je dokazivao da je Holokaust izmišljotina. Danas tvrdi da je izmišljotina da je on napisao tu knjigu. Ali, dobro. Otkako se više ne bavi Holokaustom, agresivno zastupa dokazivanje kreacionističkih tvrdnji o nastanku sveta.

Njegovi televizijski nastupi apsolutno su islamska kopija hrišćanskih televizijskih propovednika iz SAD. Svoje sulude knjige kojima napada Čarsla Darvina i teoriju evolucije šalje širom sveta i tvrdi da ga sede milioni ljudi. S ateistima se obračunava tako žestoko da je sudskim putem isposlovao zabranu stranice Ričarda Dovkinsau Turskoj. Čak i blogersku platformu Wordpress. Sve zbog objavljivanja "uvredljivog materijala".

Oktar i inače obožava sudske sporove. U poslednjih 10 godina pokrenuo je čak 5.000 tužbi protiv onih za koje je utvrdio da su ga oklevetali. Navodno je dobio 90 odsto takvih sporova. A da stvar bude gora, dobar deo njih odnosi se na porodice devojaka i mladića koji ga okružuju, ne dao Bog da netko utvrdi da im je Oktarov kult isprao mozak. Oktar, naime, voli da tuži porodice koje pokušavaju da kontaktiraju sa svojom decom i kojima smeta što sa njima smeju da razgovaraju samo u društvu Oktarovih trokrilnih bodigardova.

Oktar iza sebe ima i jednu zatvorsku kaznu. Ali još iz 1986. kada ga je tada izrazito sekularna vlast osudila na 19 meseci zatvora zbog tvrdog političkog islamizma. U zatvoru, doduše, nije proveo niti dana, nego su ga umesto toga smestili na 10 meseci na psihijatrijsko lečenje. Oktar je pritom tvrdio da on tada nije bio pacijent, nego politički zatvorenik.

Njegove propovijedi pune su žestokih pretnji na jevrejske i masonske zavere, na komunističku, kurdsku, ateističku i britansku pretnju. Poslednja mu je tvrdnja da su užasni teroristički napad na istanbulski aerodrom isplanirali Britanci, a sproveli ga Kurdi.

Njegovi verski nazori su malo je reći suludi, a politički ekstremno nacionalistički. I pritom je svakog dana sve bogatiji i uticajniji Toliko da se usudio ući u sukob i sa samim Erdoganom.

(Express.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track