ONA JE NOVO ORUŽJE DŽIHADISTA: Meta su joj žene na Zapadu!
Foto: Printscreen Fokus.ba

ONA JE NOVO ORUŽJE DŽIHADISTA: Meta su joj žene na Zapadu!

Planeta -

Teroristi Islamske države su objavili novi video kako bi privukli što više žena sa Zapada da im se pridruže u Siriji i Iraku. Za potrebe predstavili su i svoju novu “portparolku”.

ID se po prvi put koristi portparolkom u jednom od svojih zloglasnih propagandnih spotova u pokušaju da namami žene sa Zapada u svoj samoproglašeni kalifat. Kako ISIL gubi tlo na Bliskom istoku, počeli su “šarmantnu” ofanzivu kojom u borbu žele da uvuku “obespravljene” muslimane na Zapadu.

Teroristi, koji su zarobili hiljade žena kao seksualne robinje, ubijaju "preljubnice" i prisiljavaju mnoge od tih jadnih žena na samoubilačke bombaške napade, odlučili su da pokažu svoju feminističku stranu dopuštajući ženi odevenoj u burku da prenese poruku za buduće “džihadističke neveste”.

Foto printscreen srna
Foto printscreen srna

Njihov prekid s tradicijom obelodanjen je u kratkom videu pod nazivom Foundation of the Euphrates (Fondacija Eufrata), u kojem se pojavljuje neidentifikovana žena koja poziva na putovanje u kalifat.Video prikazuje džihadistkinju odevenu od glave do pete u crno, na šta žene često prisiljava zastrašujuća verska policija al-Hisbah, koja tvrdokorno primijenjuje šerijatski zakon.

Ekstremisti su nedavno pokrenuli i ženski magazin Mažestik, koji se distribuira na područjima koja je pljačkao ISIL. Video se pojavio na isti dan kad su svetski mediji objavili da su džihadisti koristili bombašice samoubice u "očajničkom pokušaju da zadrže grad Sirt" na severu Libije.

U Libiji su snage koje se bore protiv ISIL-a saopštile da su ih napale žene opasane eksplozivnim prslucima. Ti novi napadi su prvi slučaj da je ISIL koristio ženske borce u sukobu u Sirtu.

"One su nosile pojaseve s eksplozivom i prišle našim vojnicima, ali su upucane pre nego što su se detonirale. To je prvi put da smo videli ženske borce. To pokazuje koliko su očajni, to je znak da kraja ISIL-a", rekao je za britanski Tajms, Mohamed al-Gasri, portparol operacije za uništenje ISIL-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track