Prikaži najnovije vesti
Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan, Foto Fonet/AP
Šta je hteo da kaže

OPET SE PRAVDAO: Erdogan objašnjavao Putinu svoju izjavu o rušenju Asada

Planeta 10

MOSKVA - Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan objasnio je u telefonskom razgovoru ruskom kolegi Vladimiru Putinu izjavu o planovima za rušenje Bašara al Asada, izjavio je danas savetnik ruskog predsednika Jurij Uškakov.

">December 1, 2016

Ušakov, međutim, nije obelodanio detalje o tome kakvo je objašnjenje Erdogan prezentovao Putinu, prenela je agencija RIA.

Rojters podseća da je Kremlj sinoć saopštio da su Putin i Erdogan razgovarali telefonom o Siriji, a posebno situaciji u Alepu. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je juče da je Moskva iznenađena izjavom Erdogana da su turske snage prisutne u Siriji da bi srušile režim predsednika Asada, kao i da očekuje objašnjenje od Ankare.

PUTIN I ERDOGAN PONOVO SE ČULI TELEFONOM: Treći put ove nedelje razgovarali o Siriji

"Ta objava je zaista novina za nas. To je veoma ozbiljna izjava i razlikuje se od ranijih i našeg viđenja situacije. Nadamo se da će naši turski partneri dati neko objašnjenje o tome", rekao je Peskov.

">November 30, 2016

Erdogan je početkom nedelje kazao da je misija UN u Siriji bila neuspešna i ocenio kao čin ogorčenja to što je Turska u Siriju u avgustu, poslala tenkove, borbena vozila i specijalne snage na granicu.

"Tu smo zbog pravde, tu smo da okončamo ulogu okrutnog Asada, koji širi teror", rekao je Erdogan.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir