OSUDE SA SVIH STRANA: Obamine sankcije Rusiji detinjaste i hirovite, to je odgovor na PORAZ HILARI!
Foto: Reuters 5 9 2016

Bivši britanski diplomata o sankcijama

OSUDE SA SVIH STRANA: Obamine sankcije Rusiji detinjaste i hirovite, to je odgovor na PORAZ HILARI!

Planeta -

Nametanje novih sankcija Rusiji je gubitnička reakcija odlazeće američke administracije na poraz njihovog kandidata u trci za Belu kuću, smatra bivši britanski diplomata Piter Ford, koji nove antiruske mere SAD opisuje kao "detinjaste, hirovite i besmislene".

Ford je za RT rekao da je uvođenje novih sankcija Moskvi i odraz licemerja jer se, kako kaže, SAD sve vreme mešaju u stvari drugih zemalja.

"Ono što me zaista pogađa jeste licemerje u američkoj reakciji, koja je toliko detinjasta, očigledno je 'kiselo grožđe' u toj odluci zato što je Klinton izgubila na izborima", kaže Ford, komentarišcuhi niz antiruskih sankcija koje je predsednik SAD Barak Obama juče objavio zbog optužbi za rusko hakovanje američkih institucija i pojedinaca.

Ford, bivši britanski ambasador u Bahreinu i Siriji koji je poslednjih godina postao glasan kritičar britanske politike prema Siriji, smatra da su tvrdnje Vašingtona da se Moskva meša u unutrašnju politiku SAD slabo argumentovane, a uz to dolaze iz zemlje koja, kaže on, ima dugu istoriju uplitanja u unutrašnje stvari drugih zemalja, navodi RT.

TRAMP MOŽE DA PONIŠTI OBAMINE SANKCIJE RUSIJI: Čeka se potez novog američkog predsednika

Kao primer za to, Ford navodi referendum o izlasku Britanije iz EU, ističući da se "Amerika svake nedelje meša u izbore i referendume širom sveta".

"Pre samo nekoliko meseci, Obama je došao u London i otvoreno se umešao u bregzitsku zaveru s Dejvidom Kameronom po očito unapred pripremljenom scenariju", kaže bivši britanski diplomata.

On naglašava da je zapanjujuće to što SAD sada optužuju Rusiju, bez dokaza, i napominje da, čak i da je Rusija imala veze sa hakovanjima, otkrila je zaveru Klintonove i njenog tabora protiv Bernija Sandersa.

"Umesto da se bave spletkarenjima u Demokratskoj partiji, američki mediji su krenuli stazom rusofobije", zaključuje Ford, izrazivši nadu da je administracija novoizabranog predsednika Donalda Trampa spremna za novi početak u odnosima SAD i Rusije i da će "okrenuti stranicu".

PUTIN ĆE UZVRATITI NA NOVE AMERIČKE SANKCIJE: Učinićemo da se službenici SAD osećaju neprijatno

BESNI DIPLOMATSKI RAT AMERIKE I RUSIJE: Obama uveo nove sankcije, proteruje 35 ruskih agenata

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track