OTET NEMAČKI PROFESOR: Kidnaperi traže 200.000 EVRA za otkup
Foto: Printscreen/ Twitter

Poznati arheolog

OTET NEMAČKI PROFESOR: Kidnaperi traže 200.000 EVRA za otkup

Planeta -

Nigerijski otmičari traže 200.000 dolara za otkup nemačkog arheologa i njegovog saradnika koji su kidnapovani ove nedelje iz sela na severu Nigerije, rekao je danas radnik na arheološkom nalazištu u tom regionu.

Naoružani napadači su u sredu oteli profesora Petera Brojniga i njegovog saradnika Johanesa Beringera i odvela ih u šumu.

Tom prilikom su ubijena dva stanovnika sela koji su bili u pratnji Nemaca, saopštila je danas policija.

Neimenovani radnik je naveo da je čuo kako je jedan muškarac telefonom juče tražio da razgovara sa nadzornikom nalazišta, upozorivši da ne treba pozivati policiju niti bezbednosne snage.

Specijalne policijske snage i specijalni istražni tim za otmice već su pretražili okolinu sela Džendžela u državi Kaduna, gde je izvedena otmica.

Vršilac dužnosti predsednika Nigerije Jemi Osinbadži pozvao je danas načelnika federalne policije da uloži napore kako bi oteti Nemci bili pronađeni, javili su nigerijski mediji.

Kidnapovanja radi otkupa su česta u Nigeriji, ali se žrtve obično oslobađaju žive i zdrave nakon otkupa.

Brojnig (65) i Beringer (20) su članovi četvoročlanog tima frankfurtskog Geteovog univerziteta koji sarađuje sa nigerijskom Nacionalnom komisijom za muzeje i spomenike u pronalaženju ostataka najstarije nigerijske kulture, navodi američka agencija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track