(VIDEO) MISTERIOZNA SMRT BRITANSKOG ŠPIJUNA: Otkrio Klintonove tajne, pa nađen mrtav u putnoj torbi!
Foto: Ap

Pod velom tajne

(VIDEO) MISTERIOZNA SMRT BRITANSKOG ŠPIJUNA: Otkrio Klintonove tajne, pa nađen mrtav u putnoj torbi!

Planeta -
Vilijams je bio matematički genije, a neposredno pre smrti ostavio je porodici poruku snimljenu diktafonom, koja je potom obrisana

LONDON - Britanski špijun Garet Vilijams ubijen je pošto je ušao u sistem datoteka koje su imale oznaku “tajno”, a bile su u vezi sa bivšim predsednikom SAD Bilom Klintonom.

Golo telo Gareta Vilijamsa (31) u stanju raspadanja je pronađeno u njegovom stanu u avgustu 2010. godine u sportskoj torbi zaključanoj katancem spolja, a sada na videlo izlaze novi detalji vezani za njegovu smrt.

Britanski mediji prenose da je Vilijams hakerskim napadom došao do liste gostiju događaja na kojem je trebalo da prisustvuje Klinton, što je veoma razljutilo lidere MI6, organizacije za koju je tada radio.

”To što je Vilijams uradio nije naišlo na dobre reakcije kod šefova, posebno je ljut bio tada tek postavljeni direktor MI6 ser Džon Suers. Vilijams je bio matematički genije, a neposredno pre smrti ostavio je porodici poruku snimljenu diktafonom. Ona je potom obrisana”, navodi Dejli mejl.

Vilijamsovo beživotno telo je pronađeno u putničkoj torbi u njegovom stanu, a rekonstrukcijom je utvrđeno da je pre toga ubijen i da su napadači pobegli kroz krov zgrade, kako bi zavarali tragove.

Vilijams je bio agent američke NSA pre nego što se vratio u London i postao službenik MI6, a postoji teorija i da iza njegove smrti stoji Rusija, pošto je navodno on prozreo plan prenošenja novca iz Moskve u Evropu.

Iako je ubrzo posle Vilijamsove smrti policija dokazala da je teoretski moguće da neko sam sebe zaključa unutar torbe, britanski mediji pokrenuli su pitanje ko je mogao Vilijamsa na silu da zatvori u tobru i ostavi ga da umre.

Ovako je Vilijamsov stan izgledao posle smrti:

http://www.youtube.com/watch?v=ersUsQ_VzlE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track