PRONAĐEN MOBILNI TELEFON PUTNIKA: Čuje se vrištanje i buka, na kraju je sve utihnulo!
Foto: Rojters

Snimak poslednjih sekundi leta

PRONAĐEN MOBILNI TELEFON PUTNIKA: Čuje se vrištanje i buka, na kraju je sve utihnulo!

Planeta -
“Paris match” i “Bild” su došli u posed snimka koji je napravljen mobilnim telefonom u avionu u poslednjim sekundama leta. Jasno je da su putnici bili potpuno svesni da će se avion srušiti. Čuju se vrisci, buka, reči “O Bože” na nekoliko jezika

Kratak snimak nađen na mestu pada aviona kompanije “Džermanvings” u Alpima potvrđuje podatke zabeležene u crnim kutijama.

“Paris match” i “Bild” su došli u posed snimka koji je napravljen mobilnim telefonom u avionu u poslednjim sekundama leta.

Izvor blizak istrazi nesreće dostavio je snimak francuskoj i nemačkoj novinskoj kući.

Snimak nije objavljen, jer kako “Paris Match” piše na njemu se ne vidi mnogo toga i teško je identifikovati ljude, ali je dat opis dešavanja na osnovu snimljenog zvuka.

Prema snimku, jasno je da su putnici bili potpuno svesni da će se avion srušiti. Čuju se vrisci, buka, reči “O Bože” na naekoliko jezika.

Više puta se čuje udaranje u metalni objekat, što je možda zvuk pilotovog lupanja u zatvorena vrata kokpita u kojem se nalazio kopilot Andreas Lubic, za koga se veruje da je namerno srušio avion sa 150 ljudi.

Pri kraju snimka vrištanje i buka se pojačavaju, a zatim je sve utihnulo.

Spasilačka akcija trajala je sve do danas, kada su sva tela žrtava aviona kompanije "Džermanvings" odneta sa mesta nesreće, saopštile su lokalne vlasti.

"Nema više nijednog tela na mestu nesreće. Sutra će ekipa od 20 planinara da sa drugim timovima odnese lične stvari nastradalih", rekao je za AFP general-pukovnik Žan-Mark Menikini, dodajući da se još traga za drugom "crnom kutijom".

Planirano je da istraga na licu mesta bude okončana do 8. aprila, nakon čega će civilni tim, koji je formirala "Lufthanza", očistiti mesto pada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track