OTKRIVENA UŽASNA ISTINA O SIRIJSKOJ ANI FRANK Sve je propaganda, otac joj je povezan sa DŽIHADISTIMA
Foto: PrintScreen

Žrtva oca teroriste

OTKRIVENA UŽASNA ISTINA O SIRIJSKOJ ANI FRANK Sve je propaganda, otac joj je povezan sa DŽIHADISTIMA

Planeta -

Redžep Tajip Erdogan, predsednik Turske, pre nekoliko dana primio je sedmogodišnju devojčicu iz Alepa Banu Alabed koju mesecima nazivaju "sirijska Ana Feank", međutim jedna stvar je korisnicima društvenih mreža privukla ogromnu pažnju..

Malena Bana je na prijem došla sa OCEM i to ne bi bilo ništa čudnao da ova devojčica nije mesecima pre toga napisala da nema oca i kako je on ubijen u bombardovanju.

(VIDEO) ERDOGAN PRIMIO ANU FRANK IZ ALEPA: Turska će uvek biti uz ljude iz Sirije

Ispostavilo se da je on i te kako živ, veoma zdrav i ni manje ni više blizak sa teroristima Islamske države. Ubrzo su mnogobrojni korisnici na društvenim mrežama objavili fotografije Baninog oca sa teroristima.

Na jednoj fotografiji čak i pozira sa podignutim oružjem ispod zastave Islamske države, a Fejsbukom kruže i fotografije sirijske Ane Frank u društvu čoveka koji je potom uslikan sa teroristima.

Za one koji su osporavali Banine tvrdnje i autentičnost samog profila, ove fotografije su dokaz da je sve bila čista propaganda, ali ni Bana ni njena majka koja vodi njen nalog na Tviteru nisu se oglasile.

Banin nalog privukao je više od 325.000 pratilaca, među kojima je i književnica Džoana K. Rouling, koja joj je poslala elektronski primerak svoje knjige o Hariju Poteru. A ona je na svom Tviteru objavljiva fotografije razaranja Alepa, uključujući svoju ulicu u ruševinama, a njeni pratitelji slali su joj poruke podrške i izražavali zabrinutost za njenu bezbednost i život.

Zapadni mediji, bez rezerve prenosili su njene tvitove i njenu stranu priče za koju su kritičari uglavnom tvrdili da crno bela. Tako je Bana preko Tvitera pozivala Putina i Asada da prestanu sa bombardovanjem, pisala da strahuje za svoj i život svog brata zbog ruskih aviona, da sirijska vojska baca fosforne bombe na civile i pozivala prvu damu SAD Mišel Obamu da joj pomogne da pobegne iz Alepa.

(Sputnjik)

(VIDEO) PROZVALI SU JE SIRIJSKA ANA FRANK: Malu Banu (7) konačno su uspeli da izvuku iz Alepa!

PRVI INTERVJU SA DEVOJČICOM IZ ALEPA: Ja sam dete koje bi nešto da kaže, poslušajte me!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track