OVA DEVOJČICA JE ČUDO Lekari digli ruke od nje, a ona se probudila kad je čula glas svojih roditelja
Foto: Printscreen FB

Najveći borac

OVA DEVOJČICA JE ČUDO Lekari digli ruke od nje, a ona se probudila kad je čula glas svojih roditelja

Planeta -

Jedan francuski bračni par preživeo je pravi pakao kako bi se izborili da im jednogodišnja ćerkica ostane u životu

Jednogodišnja Marva od septembra se nalazi u bolnici u Marseju. Virus je napao njen nervni sistem pa su lekari morali da je stave u veštačku komu. Iz nje se devojčica nije budila dva meseca.

Zbog loših prognoza lekari su hteli da odustanu

Prognoze su bile loše. Lekari su predložili da isključe aparate jer su bili sigurni da se Marva više neće probuditi. Roditelji nisu bili spremni na taj korak. Bili su uvereni da će se njihovo dete ipak probuditi, pa su odlučili da se sudskim putem izbore za šansu za život malene Marve.Na platformi change.org prikupili su 124.000 potpisa u peticiji za to da se devojčici da šansa za život.

Marvin otac Mohamed Bučenafa rekao je za francusku televiziju BFM-TV da on ipak primećuje poboljšanje.

Pomeri se kad čuje moj glas

"Prošlog meseca došlo je do napretka, ali lekari kažu da su to samo refleksi. Ipak, kad čuje moj glas, pomeri se. Mislim da ne sme da bude osuđena na smrt. Treba joj dati šansu. Ne mogu da pustim svog anđela da ode", rekao je otac.

Niko nije očekivao čudo

Na kraju su roditelji sudskim putem uspeli da se izbore za pravo da devojčica još dva dana ostane priključena na aparate koji je održavaju u životu, ali samo deset dana pre konačne presude dogodilo se čudo. Kad je čula glasove svojih roditelja, malena Marva se probudila iz kome. Otvorila je oči i nasmešila im se.

Otac je snimio taj trenutak i video objavio na Fejsbuku.

Iako se probudila iz kome, Marva je, nažalost, i dalje u kritičnom stanju, a lekari ne znaju hoće li ikada moći da diše i jede bez pomoći. Roditelji se pak nadaju da će se devojčica još jednom hrabro izboriti za povratak u život.

(Hafington post.de/ Net.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track