KAD SE KIM DŽONG NAPIJE SVI STRAHUJU: Probudio se ujutru iznenađen i pitao Zašto svi oko mene plaču?
Foto: Reuters 11 Dec

Priče iz Severne Koreje

KAD SE KIM DŽONG NAPIJE SVI STRAHUJU: Probudio se ujutru iznenađen i pitao Zašto svi oko mene plaču?

Planeta -

Severnokorejski diktator Kim Džong-un navodno se toliko napio da je u alkoholnom besu neverovatno izvređao i na smrt preplašio svoje generale i oficire, piše Koreja tajms.

Vest je prvi objavio japanski dnevni list Tokio šimbun koji se poziva ne neimenovani izvor zbog čega je ovu priču, kao i mnoge druge iz Severne Koreje, teško proveriti. Prema tom izvoru, Kim Jong-un se ovog septembra teško napio u društvu vojnih glavešina posle čega je počeo žestoko da ih vređa nazivajući ih "izdajicama nacije" jer nisu u stanju da razviju vojni satelit.

"To što niste u stanju da razviju jedan vojni satelit jednako je činu izdaje", drao se navodno Kim tokom ovog ispada.

JEDAN JE VELIKI VOĐA: Suludi zakoni koji postoje samo u Severnoj KorejiPosle toga, prisilio je sve okupljene vojne zvaničnike da celu noć pišu pisma izvinjenja pa je nedugo potom pijan zaspao. Kada se probudio sledećeg jutra, bio je potpuno nesvestan svog ispada.

Kim Džong-un, Foto: Reuters
Kim Džong-un, Foto: Reuters

"Zašto ste se svi okupili ovde? Vi ste svi stari i trebali bi da pazite na sebe", rekao je Kim zvaničnicima koji su zaplakali od sreće, dirnuti ljubaznošću (a zapravo gubitkom memorije) svog šefa koji ih je nekoliko sati ranije preplašio na smrt.

"Verovatno su plakali od olakšanja što neće biti pogubljeni. Svi pokazuju lojalnost iz straha od smrtne kazne i ne usude se da govore protiv Kima", rekao je anonimni izvor za Tokio šimbun.

NE LANSIRA SE RAKETA SVAKI DAN: Vojni vrh Severne Koreje plakao od sreće po partijskoj dužnosti

(FOTO) SEVERNA KOREJA NA INSTAGRAMU: Ovako izgleda običan život u najzatvorenijoj zemlji sveta

(koreatimes)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track