OVE HEROJE SLAVI CELA EVROPA: Oni su ubili džihadistu iz Berlina!
Foto: Printscreen Facebook Twitter

Stigli do premijera

OVE HEROJE SLAVI CELA EVROPA: Oni su ubili džihadistu iz Berlina!

Planeta -

Pošto je u Milanu ubijen najtraženiji čovek u Evropi, Tunišanin Anis Amri (24), odgovoran za masakr na božićnom sajmu u Berlinu gde je ubijeno 12 ljudi, a povređeno njih 49, Italija slavi policijske heroje koji su zaustavili zloglasnog teroristu.

Anis Amri je u Milano, odnosno njegovo pregrađe Sesto San Đovani, doputovao vozom iz Torina gde je došao iz francuskog Šamberija.

Tamo su ga oko 3 sata ujutro zaustavila dvojica italijanskih policajaca koji su od osumnjičenog zatražili dokumente.

U tom trenutku Amri je izvukao 22-kalibarski pištolj i otvorio vatru, ranivši 36-godišnjeg policajca Kristijana Movija u rame.

Tokom bega Amrija je ubio drugi policajac, 29-godišnji Luka Skata iz Sirakuze na Siciliji. Kako pišu italijanski mediji, Skata je na policijsku dužnost stupio tek pre devet meseci i još je na probnom roku.

Otkako je javnost saznala ko je italijanski heroj, Skatin profil na Fejsbuku je zatrpan stotinama poruka.

Italijanski ministar Marko Mineti na pres konferenciji je rekao kako se bez ikakve sumnje radi o Anisu Amriju, Tunišaninu osumnjičenom za napad u Berlinu.

Dodao je kako je u intervenciji jedan policajac ranjen, ali nije u životnoj opasnosti. Zahvalio se policiji na brzoj i učinkovitoj akciji, a posebno ranjenom policajcu Kristijanu Moviju.

“Želim mu brz oporavak, a u narednim danima ću ga posetiti i zagrliti. Čestitao sam mu Božić i rekao mu da upravo zbog ljudi poput njega Italijani mogu imati bezbrižne praznike”, rekao je ministar.

(Net.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track