OVO JE BEOGRAĐANIN KOJI JE OČITAO LEKCIJU HRVATIMA: Upoznajte baletana Lea Mujića
Foto: Printskrin

Postao viralni hit

OVO JE BEOGRAĐANIN KOJI JE OČITAO LEKCIJU HRVATIMA: Upoznajte baletana Lea Mujića

Planeta -
Leo Mujić, poznati svetski baletski igrač i koreograf posramio je hrvatske putare u hit video snimku i mnogima nagnao osmeh na lice

BEOGRAD - Ako ste se pitali ko je Beograđanin koji je odbrusio Hrvatskoj državi zbog stanja na putevima u hit video snimku koji je postao viralan na društvenim mrežama evo odgovora.

Leo Mujić, poznati svetski baletski igrač i koreograf posramio je hrvatske putare i mnogima danas nagnao osmeh na lice.Leo Mujić je nakon završene baletske škole u Beogradu diplomirao na L’Ecole – atelier Rudra Béjart u Luzani i odmah nakon toga počeo da nastupa kao solista u poznatim evropskim plesnim grupama. Tokom plesačke karijere nastupio je u koreografijama uglednih savremenih koreografa.

Radeći poslednjih godina kao samostalni umetnik, često učestvuje u različitim međunarodnim plesnim projektima i mnogim gala predstavama. Uz plesne nastupe bavi se i koreografijom baleta, koje postavlja na raznim evropskim pozornicama.

Predstavlja se kao autor zanimljivog savremenog stila u kojem spretno kombinuje moderan i klasičan baletski izraz, čime je postao autorski zanimljiv za mnoga evropska baletska pozorišta.

(Blic)

http://www.youtube.com/watch?v=teBa158tFV0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja