OVO JE GODINA VAGINALNE EKONOMIJE: Biznismeni zadovoljno trljaju ruke, a evo šta će prodavati..
Foto: Profimedia

Novi trend

OVO JE GODINA VAGINALNE EKONOMIJE: Biznismeni zadovoljno trljaju ruke, a evo šta će prodavati..

Planeta -

Jedna od vodećih marketinških agencija u svetu "JVT intelidžens" proglasila je 2017. godinu godinom vladavine vagina i žena koje dizajniraju seksualne igračke.

Na listu 100 trendova za koje se predviđa da će obeležiti ovu godinu agencija je, naime, uvrstila i porast „vaginalne ekonomije“. Ove se godine, kako se navodi u izveštaju, možemo nadati širokom izboru proizvoda i usluga za vagine, od internet stranica do online seminara kako doživeti orgazam.

Ako vam ništa od toga ne golica maštu, znajte da se pokreću i veliki biznisi sa izborom proizvoda od prirodnih krema za intimno područje do organskih lubrikanata i nove generacije seksualnih igračaka. Začetnicom novog talasa nege vagina mnogi smatraju glumicu Gvinet Paltrou koja je prošle godine izjavila da je svoju vaginu čistila parom, rekavši kako je ta para energetik koji izjednačava nivo ženskih hormona. Ona je takođe zagovornik i prirodnog izgleda intimnog područja u čemu joj se pridružila i Kameron Diaz, koja je otvoreno priznala da ne depilira intimno područje, već da fura izgled "divlje šumice".

Stefani Berman, direktorka kompanije Berman Inovejšons, za britanski Independent je opisala kako je njena kompanija počela da proizvodi ejakulacijski PopDildo, dizajniran kao pomoć istopolnim parovima i ženama koje imaju problema s plodnošću.

Dizajnerkk Ti Čang godinama je dizajnirala četke za kosu, bicikle i nameštaj, sve dok 2008. nije pokrenula svoju kompaniju za nakit i seksualne igračke. Njen je stav da su seksualnim igračkama, sve dok ih nisu počele dizajnirati žene, nedostajale estetika i sofisticiraniji izgled koji bi ženi omogućavao da se oseća dobro dok koristi dildo ili neku drugu seksualnu igračku.

Nove seksualne igračke dizajnirane su kako bi pomogle ženama da premoste seksualne barijere, a njihov izgled više ne zahteva skrivanje u ormanima. A upravo na tome JVT intelidžens bazira svoja predviđanja o 2017. kao godini vaginalnog buma.

(Express.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track