E PA DIREKTORE, SVAKA TI ČAST: Radnicima će podeliti 1.260 automobila i 400 stanova jer su vredni
Foto: Printscreen Facebook

Svaka čast

E PA DIREKTORE, SVAKA TI ČAST: Radnicima će podeliti 1.260 automobila i 400 stanova jer su vredni

Planeta -

Velikodušni indijski tajkun, vlasnik firme za izvoz dijamanata, podeliće svojim zaposlenima 1.260 automobila, 400 stanova i nakit u sklopu hinduističkog festivala Divali ovog vikenda, a sve kao bonus jer je kompanija uspela da ostvari zadate poslovne ciljeve.

Bogati Indijac Savjibhai Dolakia ukupno će na svoje zaposlenike potrošiti 500 milijuna rupija (oko 7 miliona evra), a sve, kako sam kaže, kao nagradu i priznanje za njihov izvanredan rad, trud i predanost u poslednjih pet godina.

“Cilj je da svaki naš zaposleni ima automobil i dom u idućih pet godina”, rekao je Dolakia, vlasnik firme Hare Krišna Eksports.

Nagrade će se deliti prema programu vrednosti, ali od ukupno 5.500 radnika, još uvek se ne zna koliko će njih tačno dobiti neku nagradu. Većina zaposlenih dobije poklon od šefa u vreme Divalija, festivala svetla, ali obično se radi o kutijama slatkiša ili nečem sličnom.

Dolakia se nalazi na naslovnicama svetskih medija još od 2012. godine kad je trojici vrednih radnika kupio automobile.

Darežljivi šef je tradiciju nastavio i 2014. godine, kad je radnicima prema sličnom programu dao 491 automobil i 207 stanova.Inače, firma je jedna od vodećih u Indiji koja se bavi poliranjem dijamanata, a izvozi ih u 75 država sveta.

(Net.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track