(UZNEMIRUJUĆE) OVO SU NEVINE ŽRTVE ŽICE NA MAĐARSKOJ GRANICI: Surova ograda utiče i na životinje
Foto: János Horváth/FB

Priroda ispašta

(UZNEMIRUJUĆE) OVO SU NEVINE ŽRTVE ŽICE NA MAĐARSKOJ GRANICI: Surova ograda utiče i na životinje

Planeta -
Prostor koji je sada ograđen žicom prirodno je stanište raznih vrsta divljači koje ovuda migriraju u velikim krdima, ponekad i do 1000 životinja odjednom

Pale su i prve nevine žrtve bodljikave-žice koju je Mađarska postavila na svojoj granici sa Srbijom i Hrvatskom. Srne i jeleni kojima su prirodna staništa šume na granici tri zemlje, naleteli su na žicu, teško se povredili i nažalost, mnogi od njih su uginuli u teškim mukama.Slike unesrećenih životinja je na svom Fejsbuk profilu postavio jedan Mađar uz reči: "Besmislen i glup potez prouzrokovao je smrt nevinih stvorenja. Ovo su nove žrtve ograde koja neće rešiti problem jer se on mora rešavati tamo gde je nastao. Sličan horor možete videti i u Nacionalnom parku Dunav-Drava".

Prostor koji je sada ograđen žicom prirodno je stanište raznih vrsta divljači koje ovuda migriraju u velikim krdima, ponekad i do 1000 životinja odjednom. Inače, žilet-žica je naročito opasna vrsta bodljikave žice koja umesto uobičajenih šiljaka ima žilete koji teško ranjavaju svako biće koje mu se približi.

Kad je Mađarska pokušala da nabavi ovakvu žicu, neke kompanije su odbile da je prodaju znajući da će mađarska da je koristi da zaustavi migrante.

A Boros - Dráva holtágahoz , állított kerítés , az állatok vízhez sem jutnak ! Értelmetlen , ostoba dolog , ami egyre...

Posted by János Horváth on недеља 18. октобар 2015.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track