OZLOGLAŠENI NARKO-BOS EL ČAPO: Zatvorski čuvari me seksualno zlostavljaju! Kosa mi otpada od stresa!
Foto: AP 15 Okt

ZATVORSKE MUKE

OZLOGLAŠENI NARKO-BOS EL ČAPO: Zatvorski čuvari me seksualno zlostavljaju! Kosa mi otpada od stresa!

Planeta -

Ozloglašeni meksički narko-bos Hoakin El Čapo Guzman tvrdi da ga čuvari u zatvoru seksualno zlostavljaju tokom provere zatvorenika, kaže njegova advokatica.

Silvija Delgado rekla je kako se El Čapo oseća nelagodno zbog načina na koji se ponašaju prema njemu te da joj je rekao kako ga jedan čuvar pipka i zove ga imenima koje El Čapo smatra sramotnim.

Njegova advokatica stoga je zatražila bolje uslove u strogo čuvanom zatvoru u meksičkoj državi Čihuahua gde se trenutno nalazi.Ime čuvara koji uznemirava bivšeg vođu Sinaloa kartela nije otkrila, no veruje se kako se radi o jednom čuvaru koji je na odlasku iz zatvora Huarez.

Guzman ne može spavati na miru, tvrdi dalje advokatica i napominje kako ga čuvari bude svaka četiri sata da ga pitaju kako se oseća. Jedan od njih stalno lupa po ćeliji kako bi ga držali budnog.

Takođe, rekla je kako njenog klijenta jako pogađa izolacija i kako mu je zdravlje ugroženo i kosa mu opada zbog stresa.

Guzmanov drugi advokat, Hose Rodrigez, kazao je kako se vlast prema Guzmanu ponaša okrutno i nehumano i kako ozbiljno razmišlja o dizanju tužbe protiv predsednika.

El Čapo je pre dva meseca uložio žalbu u nadi da će sprečiti vlastito izručenje Sjedinjenim Američkim Državama koje je planirano za početak ove godine.

Suočava se s dve optužbe, u Kaliforniji zbog krijumčarenja droge, a u Teksasu zbog ubistva i pranja novca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja