TERORISTI PUCALI PO TURISTIMA, MRTVA TELA PO PLAŽI. U Grand Basam 16 mrtvih, ubijeno 6 napadača
Foto: Twitter

Terosristički napad na Obali Slonovače

TERORISTI PUCALI PO TURISTIMA, MRTVA TELA PO PLAŽI. U Grand Basam 16 mrtvih, ubijeno 6 napadača

Planeta -
U turističkom naselju, na plaži, na Obali slonovače, dogodio se novi teroristički napad na turiste.

Bezbednosne snage Obale Slonovače ubile su danas šestoricu terorista posle oružanog napada na plaži u letovalištu u Grand Basamu na jugu zemlje, u kojem je ubijeno 16 osoba - 14 civila i dva vojnika, saopštili su zvaničnici.

Urgent: Actuellement à Grand Bassam

Posted by Nococoti on недеља 13. март 2016.

"Naoružani muškarci napali su tri hotela u Grand Basamu. Bezbednosne i odbrambene snage su odmah intervenisale i neutralisale šestoricu terorsta. Operacija 'čišćenja' je u toku", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Hamed Bakajoko.

Predsednik Obale Slonovače Alasan Utara je saopštio da je u napadu ubijeno 14 civila i dvoje vojnika. "Šest napadača je ovog popodneva došlo na plažu u Basamu. Nažalost, 14 civila i dva pripadnika specijalnih snaga su poginuli", kazao je Utara, koji je posetio mesto napada. #Urgent - Côte d'ivoire: Attaques sur une plage a #Bassam à 40 km d'#Abidjan. L'armée évacue la plage pic.twitter.com/SHzDdhWQKC

Policijski izvori su ranije naveli da među ubijenima ima i četvoro Evropljana. Francuska je saopštila da je jedan njihov državljanin ubijen, preneo je Rojters. CNN je ranije preneo saopštenje vlade te zemlje da su naoružani napadači otvorili vatru na ljude na plaži ispred dva hotela u letovalištu u Grand Basamu na jugu Obale Slonovače. Bezbednosne snage su, kako se kaže, odgovorile na napad. Grand Basam, nalazi se oko 40 kilometara od komercijalne prestonice Abidžana i popularno je izletište za stanovnike Abidžana i zapadnjake.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track