PARANOIČNI AMERIKANCI Obama: Putin namešta izbore u SAD!
Foto: Beta/AP, Reuters

Napao ruskog lidera

PARANOIČNI AMERIKANCI Obama: Putin namešta izbore u SAD!

Planeta -

Američki predsednik tvrdi da njegov kolega iz Kremlja navija za Donalda Trampa i da je spreman na sve da bi mu pomogao da uđe u Belu kuću

VAŠINGTON - Američki predsednički izbori ušli su u poslednju fazu, a najnovija istraživanja pokazuju da će republikanac Donald Tramp pobediti rivalku Hilari Klinton sa 48 prema 44 odsto.Te ankete su, izgleda, toliko ošamutile vrh Demokratske partije, pa i predsednika SAD Baraka Obamu, da su rešili da u kampanju uključe i ruskog predsednika Vladimira Putina. Naravno, kao glavnog negativca koji je rešio da poništi izbornu volju Amerikanaca.Sve je moguće- Moguće je da će Rusija pokušati da utiče na izbore za predsednika SAD. Sve je moguće. FBI ispituje curenje mejlova Demokratske partije i stručnjaci to pripisuju Rusima. Ono što znam jeste da ruski obaveštajci hakuju naše sisteme, ne samo vladine već i privatne. Koji su motivi toga, ne mogu reći direktno. Ali Tramp je više puta izrazio divljenje prema Putinu, a i ruski mediji su blagonakloni prema republikancu - rekao je Obama.Sličan stav ima i bivša državna sekretarka Madlen Olbrajt.- Trampova pobeda bila bi poklon Vladimiru Putinu i šefu Kremlja bilo bi drago da republikanac pobedi. A to bi trebalo da brine svakog Amerikanca - rekla je ona.Užas i gluposti- Moskva izbegava bilo kakve reči koje bi mogle da se tumače kao mešanje u izbore. Ipak, Rusija je karta na koju igraju svi političari u Vašingtonu. To me podseća na društvo u kom jedni drugima pričaju horor priče i onda zaista počnu da se plaše sopstvenih priča - rekao je Dmitrij Peskov, portparol Kremlja.Donald Tramp je optužbe nazvao smešnim:- Da bi sprečile užas i glupost procurelih mejlova koji nisu smeli da budu napisani, demokrate tvrde da Rusija radi s Trampom jer me Putin voli. Ludilo!

Nekadašnja prva dama i državna sekretarka SAD Hilari Klinton preksinoć je i zvanično postala kandidat za predsednika i prva je žena koju je velika stranka nominovala za tu funkciju.

POLITIČKO ŠIBICARENJE Uobičajeno za Hilari KlintonVELIKIM POŽAROM ZATAŠKAVAJU MANJIPredsednik „Ist vest bridža“ Jovan Kovačić za Sputnjik je rekao da su ove optužbe tipičan primer propagandne mašinerije Hilari Klinton.- To je političko šibicarenje. Spekulacije o ruskom mešanju u izbore su izazivanje većeg požara da bi se zataškao manji. To što će ovako napraviti veći problem za SAD Klintonovu ne zanima - tvrdi on.

Madlen OlbrajtTrampova pobeda bila bi poklon Vladimiru Putinu. A to bi trebalo da brine svakog Amerikanca.Barak ObamaMoguće je da će Rusija da utiče na izbore za predsednika SAD. Tramp je više puta izrazio divljenje prema Putinu.Dmitrij PeskovOptužbe me podsećaju na društvo u kom jedni drugima pričaju horor priče i onda zaista počnu da se boje tih priča.Donald TrampDa bi sprečile užas i glupost procurelih mejlova, demokrate tvrde da Rusija radi s Trampom. Ludilo!

Tramp odgovorio na optužbeRUSI, NAĐITE HILARINE MEJLOVE!Tramp je pozvao Rusiju da pronađe 30.000 izgubljenih mejlova s privatnog servera Hilari Klinton, što bi „otkrilo neke lepote“:- Rusijo, ako slušaš, nadam se da ćeš naći 30.000 mejlova. Snažno će ti se odužiti naša štampa.Na to su iz štaba Klintonove rekli da je Tramp ugrozio nacionalnu bezbednost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track