PEDI EŠDAUN O NOVOM POKRETU: Potpuno ćemo promeniti britansku politiku!
Foto: Printscreen Nspm.rs

Više jedinstva

PEDI EŠDAUN O NOVOM POKRETU: Potpuno ćemo promeniti britansku politiku!

Planeta -

SARAJEVO - Bivši visoki predstavnik u BiH i lider britanskih Laburista Pedi Ešdaun pokrenuo je novi pokret koji bi prema najavama trebao u potpunosti da promeni način funkcionisanja britanske politike

Naime, kako se navodi na zvaničnoj stranici pokreta „MoreUnited“, (Više jedinstva) cilj je politiku približiti ljudima i ljude politici, a pokret je namenjen svima onima koji se osećaju „izdato“ od politike, odnosno za one koji smatraju da politika više ne radi u interesu običnih građana.

Ideja koja je predstavljena na zvaničnoj stranici u suštini je vrlo jednostavna. Kako se navodi, ovaj pokret podržavaće će svakog političkog kandidata, bez obzira na stranačko opredeljenje, samo ukoliko podržava i promoviše pricipe koje zagovara pokret „MoreUnited“.

Same principe pokreta sastavljaće članovi. Pokret je već postavio nekoliko opštih pricipa, kao što je uspostavljanje fer, modernog i efikasnog tržišta koje neće praviti još veći razdor među bogatima i siromašnima, „zelenu ekonomiju“ koja neće ugrožavati okolinu, modernu demokratiju koja će građane, a ne političare stavljati u prvi plan, otvoreno i tolerantno društvo te daju podršku Ujedinjenom Kraljevstvu koje daje dobrodošlicu imigrantima, međunarodnoj saradnji i bliskoj saradnji s EU.

Iako su ovi principi dosta slični političkom programu Liberala, Ešdaun je naglasio kako ovaj pokret nije politički, već građanski.

" Pokret će podržati kandidata kojeg naši članovi odaberu. Ako imaju dva kandidata naši članovi će morati da odaberu kojeg podržavamo" rekao je Ešdaun. Kako navodi „Business Insider“ pokretu se u samo nekoliko sati pridružilo više od 5.000 građana.

(avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track