PENZIONER UMIRAO OD DOSADE: Džo (89) našao posao i počeo da radi kao konobar!
Foto: Youtube/Printscreen

Našao zanimaciju

PENZIONER UMIRAO OD DOSADE: Džo (89) našao posao i počeo da radi kao konobar!

Planeta -

Udovac (89) Džo Bartli umirao je od dosade u svom domu u južnom Devonu u Engleskoj.

Na kraju, odlučio je da potraži posao pa je počeo da radi kao konobar u jednom porodičnom lokalu. Bartli je bio član Šeste vazdušne divizije i služio je u Palestini posle Drugog svetskog rata. Njegova supruga Kasandra umrla je pre dve godine i Džo od tada živi sam.

"Nisam imao s kim da razgovaram. Otkako je ona umrla preselio sam u stan i život je tu kao u ćeliji. Kao u samici", rekao je.

Foto: Youtube/Printscreen
Foto: Youtube/Printscreen

Njegov oglas u novinama videli su vlasnici bara "Cantina Bar and Kitchen", pa su ga pozvali na razgovor. Sara Martin, jedna od vlasnica, kazala je kako je Džo predivan čovek i kako bez obzira na svoju starost zaslužuje šansu.

On neće raditi ništa teško. Bar je mesto gde ljudi dolaze kako bi popili piće i izjadali se nekome, a Džo bi mogao biti taj.

U oglasu je napisao kako je tek usamljeni starac koji traži zaposlenje na pola radnog vremena kako ne bi umro od dosade.

Ovo nije jedina ponuda za posao koju je dobio. Svi poslodavci su bili oduševljeni njegovim oglasom i odlukom da ponovo počne da radi u 89. godini.

(BBC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track