PLANIRAJU ATENTAT NA TRAMPA I PENSA: Tajna služba otkrila pakleni plan na dark vebu
Foto: Reuters 20 11 2016

Tajna

PLANIRAJU ATENTAT NA TRAMPA I PENSA: Tajna služba otkrila pakleni plan na dark vebu

Planeta -

Na dark vebu otkriven je sajt koji pokušava da prikupi novac i skupi savete u cilju navodnog ubistva novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa i potpredsednika Majka Pensa.

Sajt koji je postavljen prošle nedelje, poziva na pomoć za finansiranje i pokušaj atentata na Trampa, i ima sliku izabranog predsednika na nišanu. Sajtovima koji se koriste na dark vebu može se pristupiti samo pomoću specifičnih brauzera a ova "paralelna" internet mreža se koristi najčešće za nelegalnu trgovinu i komunikaciju, zato što maskira IP adrese i korisnicima se teško ulazi u trag.

"Kao što je svima dobro poznato, posledice dolaska Donalda Tramp i Majka Pensa kao lidera slobodnog sveta su veoma opasne", piše na sajtu i dodaje se, "političke, ekološke i društvene posledice će promeniti SAD na najgore."

Autori sajta tvrde da su deo "poznate organizacije koja je uvek branila i štitila prava svih naroda protiv pokvarenih vlada i režima koristeći različite sajber napade."

Sajt traži anonimne donacije od onih koji "žele da vide da uspeh plana" i zove one sa "stručnošću, inteligencijom ili kontakatima koji se smatraju relevantnima" da stupe u kontakt.

Bitkoin fond povezan sa sajtom je primio od marta 88.000 dolara, ali pošto je sporna stranica u funkciji samo nedelju dana, smatra se da je sakupila samo 119 dolara donacija za konkretan atentat, prenosi OCD.

Internešnel biznis tajm javlja da se pojavio haker koji tvrdi da zna ko stoji iza sajta i da je se radi o kanadskom državljaninu.

On je rekao da je želeo da te podatke pošalje američkoj tajnoj službi, ali je ona već upoznata sa sadržajem sajta.

(RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track