Prikaži najnovije vesti
anas modamani.jpg
Na prvi pogled liče

INTERNET PODVALA: Sirijca koji je napravio selfi sa Merkelovom optužili da je terorista

Planeta 9

Zbog sličnosti teroriste i muškarca na slici, društvene mreže su se usijale i svi su počeli da kritikuju evropske bezbednjake zbog tako neverovatnog propusta

Društvene mreže objavile su fotografiju briselskog teroriste Nažima Lahrauija i fotografiju na kojoj navodno on pravi selfi s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Zbog sličnosti teroriste i muškarca na slici, društvene mreže su se usijale i svi su počeli da kritikuju evropske bezbednjake zbog tako neverovatnog propusta. Međutim, Dojče vele, koji je radio priču sa izbeglicom koji se slikao s Merkelovom, objavio je da je na fotografiji u stvari Sirijac Anas Modamani.

- Situacija bi mi možda bila smešna da nije zastrašujuća. Rastužilo me je što se moja fotografija koristi i upoređuje sa fotografijom teroriste - rekao je Modamani za nemački radio.

Sporna fotografija nastala je u septembru, kad je kancelarka obilazila jedan od izbegličkih centara. Modamani, koji ima 19 godina, trenutno živi u Berlinu i ide u školu.Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir