POKLON ZA GODIŠNJICU BRAKA: Slikao se sa ženom pa je gurnuo sa litice, a tek onda je usledio šok
Foto: Youtube/Printscreen

Policija otkrila njegovu sumnjivu prošlost

POKLON ZA GODIŠNJICU BRAKA: Slikao se sa ženom pa je gurnuo sa litice, a tek onda je usledio šok

Planeta -
Kako mu je prva supruga Lin poginula u automobilskoj nesreći, mnogi su za nesretnog udovca gajili simpatije. Ipak, kada mu je i druga supruga poginula na planinarenju, prijatelji su postali sumnjičavi.

Harold Hentorn 2000. godine oženio je Toni Bertolet. Svi su bili oduševljeni zbog para koji se činio kao "savršen pogodak". Naročito zbog toga što je Haroldova prva supruga Sandra Lin poginula u saobraćajnoj nesreći 1995. godine.

Ona i Harold bili su zajedno kad se automobilu ispumpala guma pa je stao da bi je zamenio. Dok je vozilo bilo na dizalici, Harold je rekao da mu je ispala matica pa se Lin podvukla pod vozilo kako bi je pronašla. Vozilo je odjednom palo s dizalice i zdrobilo Lin.

Foto: Youtube/Printscreen
Foto: Youtube/Printscreen

Pet godina kasnije Harold je oženio Toni. Dobili su kćerku Hejli. Karijera njegove druge supruge Toni je cvetala. Preuzela je porodični posao, ali je sve manje kontaktirala s članovima šire porodice. Kad god bi je zvali, na telefon se uvek javljao Harold. Nakon 12 godina par je godišnjicu, na Haroldovo insistiranje, odlučio da provede na putovanju po nacionalnom parku Roki Mauntens.

Otišli su na planinarenje i u jednom trenutku skrenuli su s puta kako bi se fotografisali u romantničnoj atmosferi. I potom se dogodila nesreća, piše Mirror. Harold je nazvao policiju kako bi prijavio da je Toni pala s litice visine oko 40 metara dok je fotografisala.

Teren je bio presurov i za helikopter. Harold je hodao 45 minuta kako bi došao do Toni, a preko telefona mu je operater govorio kako da joj masira srce. Imala je teške povrede glave i disanje joj je bilo otežano. Dok je hitna pomoć stigla, više ništa nisu mogli da učine. Preminula je.

"Moja supruga je mrtva", rekao je tugujući Harold prijateljima i familiji. Ipak, te reči su njima delovale poznato. I kao u slučaju sa prvom ženom Lin, Harold je naložio da se Toni kremira danima pre sahrane. Čak je i pepeo posuo na isto mesto. U međuvremenu je policija primila anonimne pozive da smrt druge supruge Toni nije bila slučajna. I tada je policija pronašla nešto neverovatno.

U Haroldovom automobilu pronašli su kartu s ucrtanim mestom na kojem je Toni poginula, i to s oznakom X. Nakon što su ga pitali šta to znači, Harold je tvrdio da je ucrtao dobro mesto za planinarenje. Time nije uverio istražitelje koji su nastavili da traže sličnost sa smrću prve supruge. Oba puta Harold je bio korisnik izdašnih životnih osiguranja. Lin je bila osigurana na 350.000 dolara, a Toni na 3,3 miliona dolara.

Policija je otkrila i da uspešni preduzetnik godinama nije radio niti imao prihode. Nisu mogli da pronađu ni jednog njegovog saradnika ni klijenta.Istražitelji su otkrili i da je iste godine Toni zamalo stradala na tremu. Pretpostavljalo se da je to bio njegov raniji pokušaj ubistva.

Naknadno je utvrđeno i da je s ruke Toni na Roki Mauntensu nestao prsten vredan 20.000 dolara iako njene ruke nisu bile povređene od pada. Pored njenog tela pronađena je kamera. Da je Toni zaista fotografisala i zbog toga pala, kamera je takođe trebalo da bude oštećena.Ipak, bila je nedirnuta. Nedoslednost se pokazala i oko pružanja pomoći oživljavanja supruzi – na njenim usnama ostao je ruž i nije bilo tragova pružanja veštačkog disanja.

U septembru 2015. Harold (59) je proglašen krivim za prvostepeno ubistvo. Tri meseca kasnije dobio je doživotnu kaznu bez mogućnosti pomilovanja. Harold je tvrdio da nikoga nije ubio, dodajući da voli svoju kćerku Hejli.Posle smrti druge supruge, policija je ponovno otvorila i slučaj Haroldove prve supruge Sandre Lin. Porodica njegove prve supruge još čeka odgovor na pitanje da li je Harold bio odgovoran i za njenu smrt.

(Avaz/Mirror)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track