NOVA TEORIJA O TOME KO JE UBIO 150 LJUDI: Otac navodnog pilota samoubice ima nove dokaze
Foto: Fonet

Pad aviona u Alpima

NOVA TEORIJA O TOME KO JE UBIO 150 LJUDI: Otac navodnog pilota samoubice ima nove dokaze

Planeta -

Porodica Andreasa Lubica, kopilota koji se smatra krivim za pad aviona Džermanvingsa jer ga je srušio u Alpima, uverena je da on nije kriv.

Njegov otac poslao je nemačkim medijima saopštenje u kojom je najavio konferenciju za petak kada je druga godišnjica od pada aviona. "Dosad se smatralo da je kopilot koji je bio depresivan namerno i planirano izveo samoubistvo i avionom se zaleteo u Alpe. Mi smo sigurni da to nije tačno", navodi se u saopštenju kojeg je otac poginulog pilota poslao Bildu.

Ginter Lubic tvrdi kako ima veštaka koji će u petak dokazati Andreasovu nevinost. Tim van Beveren, ugledni vazduhoplovni stručnjak, je proučio brojne dokazne materijale i izveštaje i sproveo sopstvenu istragu. Državno tužilaštvo u Diseldorfu iznenađeno je ovim razvojem situacije. Oni kažu – nema sumnje da je Andreas Lubic kriv za pad aviona.

U saopštenju se takođe se navodi da je spomenuto tužilaštvo skeptično prema teoriji o depresiji i da je prekinulo istragu protiv doktora. Ali, državno tužilaštvo tvrdi kako je Lubic 2008. i 2009. patio od depresije i da je u trenutku pada aviona bio psihički bolestan i da je uzimao antidepresive.

Porodice žrtava šokirane su i besne zbog izjava oca Andreasa Lubica. Avion Džeermanvingsa, kompanije kćeri nemačke Lufthanse, na letu 9525 srušio se 24. marta 2015. godine u francuske Alpe. Avion se raspao, a svih 144 putnika i šest članova je poginulo.

(Danas.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track