POSLE PALESTINSKOG UBILAČKOG NAPADA: Izrael blokirao ulazak u Ramalu
Foto: Reuters

Nema ulaza

POSLE PALESTINSKOG UBILAČKOG NAPADA: Izrael blokirao ulazak u Ramalu

Planeta -
Ramala je zatvorena za sve osim za njene stanovnike.

Odluka je doneta posle pucnjave u kojoj je ubijen jedan Palestinac koji je pokušao nožem da ubije izraelskog vojnika, u skladu sa bezbednosnom situacijom i samo je žiteljima Ramale dozvoljeno da uđu u grad, izjavila je portparolka izraelske vojske, preneo je AFP.

Mera se odnsi i na strance, navela je ona i dodala da će odluka o ukidanju zabrane biti doneta u zavisnosti od procene bezbednosne situacije.

Foto: AP
Foto: AP

Pripadnici izraelske vojske ubili su danas jednog Palestinaca jer je pokušao da nožem ubije izraelskog vojnika u blizini jevrejskog naselja na Zapadnoj obali, saopštila je izraelska vojska. Vojnici su primetili osumnjičenog nedaleko od bezbednosne ograde u mestu Salit, istočno od Kfar Sabe, a kada su mu prišli, on je izvadio nož i pokušao da ubije jednog vojnika, preneo je AFP. Odgovarajući na pretnju, ostali pripadnici vojske su pucali na njega i ubili ga, navedeno je u saopštenju vojske.

Prema navodima iz palestinskih bezbednosnih izvora ubijen je Palestinac Ahmed Toba (17) iz sela koje se nalazi na severnom delu Zapadne obale. Naselje Salit nalazi se južno od grada Tulkarema, nedaleko od izraelske teritorije. U talasu nasilja između Izraelaca i Plestinaca tokom poslednja četiri meseca ubijen je najmanje 161 Palestinac i 25 Izraelaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track