ZBOG PARANOJE POBIO 149 LJUDI: Evo šta je napisao kopilot Lubic pre nego je zabio avion u stenu!
Foto: AP

Procureli mejlovi

ZBOG PARANOJE POBIO 149 LJUDI: Evo šta je napisao kopilot Lubic pre nego je zabio avion u stenu!

Planeta -
Petnaestak dana uoči godišnjice obaranja Airbusa A320 nemačkog avioprijevoznika Germanvingsa, koji se sa 149 putnika i članova posade zabio u francuske Alpe, procureo je sadržaj jednog od poslednjih mejlova koji je poslao kopilot Andreas Lubic (27), a za kojeg se veruje da je namerno srušio avion

"Bojim se da ću da oslepim i tu misao ne mogu da izbacim iz glave" piše u e-mailu koji je Lubic (27) poslao nekoliko nedelja pre nego što je 24. marta prošle godine srušio avion prenosi Daily Mail.

Posle tragedije saznalo se da je Lubic patio od depresije i gubljenja vida i bojao se da će ga njegovo stanje koštati posla. U mejlu je napisao da se kljukao antidepresivom mirtazapinom koji se koristi kao srdstvo za uspavljivanje.

Lubic je dodao je da ga pojačana doza tog leka čini rastrojenim i da ima napade panike zbog oslabljenog vida. Svom lekaru rekao je da ga muči stalna napetost u oku.

“Sve bi bilo dobro da me ne muči oko”, napisao je Lubic.Posle nesreće otkriveno je i da je Lubic za poslednjih pet godina kontaktirao čak 41 lekara. Nekoliko godina pre obaranja aviona bio je na rubu samoubistva zbog depresije.

Bild je objavio i savete koje su mu davali razni lekari, a jedan od njih je posle nesreće zgranuto rekao policiji: “Nije valjda leteo?!”

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track