POSLUŠAJTE GLAS TERORISTA: Ovo su intervjui za francusku TV, posle kojih su ubijeni! (VIDEO)
Foto: Youtube

Direktan prenos

POSLUŠAJTE GLAS TERORISTA: Ovo su intervjui za francusku TV, posle kojih su ubijeni! (VIDEO)

Planeta -
Kulibali je rekao da ga je poslala Islamska država, aktivna u Siriji i Iraku. Međutim, jedan od napadača na "Šarli Ebdo", Šerif Kuaši, izjavio je za istu televiziju da ga je poslala i finansirala Al Kaida iz Jemena

Amedi Kulibali, napadač iz košer supermarketa u Parizu, nazvao je danas francusku televiziju BFMTV i izjavio da je koordinirao svoju akciju sa osumnjičenima za napad na redakciju "Šarlija Ebdoa", u kojem je ubijeno 12 ljudi!Kulibali je rekao da ga je poslala Islamska država, aktivna u Siriji i Iraku. Međutim, jedan od napadača na "Šarli Ebdo", Šerif Kuaši, izjavio je za istu televiziju da ga je poslala i finansirala Al Kaida iz Jemena, za koju se smatra da nije povezana sa Islamskog državom. Kuaši i Kulibali dali su intervju za BFMTV koji je emitovan nekoliko sati nakon što su ih francuske snage reda danas ubile u odvojenim i istovremenim akcijama, da su uputstva dobijali od Al Kaide u Jemenu i džihadističke organizacije Islamska država (ISIL).

Amedi Kulibali
Amedi Kulibali

Šerif Kuaši, koji je osumnjičen zajedno sa bratom Saidom za napad na satirični nedeljnik, rekao je da ga je finansirao emir Anvar al-Avlaki, koji je ubijen 2011. u napadu američke bespilotne letelice.Kulibali, koji je u Parizu danas držao više talaca od kojih je neke i ubio zajedno sa još jednom ženom teroristom, i koji je takođe osumnjičen za jučerašnje ubistvo francuske policajke, precizirao je u intervjuu da mu je instrukcije davala Islamska država. On je rekao da je, iako nisu pripadali istoj organizaciji, bio u kontaktu sa braćom Kuaši."Uvek smo bili sinhronizovani kad je reč o operacijama", rekao je Kulibali.

http://www.youtube.com/watch?v=87q7WmvpcYA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track