POTRESNA BOŽIĆNA PORUKA DEČAKA (5): Ostalo mu je malo od života, ali sve je zadivio svojom snagom!
Foto: Printscreen Facebook

junačina

POTRESNA BOŽIĆNA PORUKA DEČAKA (5): Ostalo mu je malo od života, ali sve je zadivio svojom snagom!

Planeta -

Petogodišnji Bredli Loveri (5) iz Engleske boluje od raka i prema prognozama lekara ostalo mu je svega nekoliko nedelja života.

On je iako teško bolestan poslao dirljivu video porukom za Božić. Njegove roditelje šokirala je dijagnoza lekara po kojoj je ovo poslednji Božić njihovom sinu. Ovaj mali junak u videu se smeje i s podignutim palčevima zahvaljuje svima na podršci.

"Hvala vam svima na čestitkama, razglednicama, poklonima i novcu. Sretan Božić!', poručio je Bredli, inače vatreni navijač fudbalskog kluba Sanderlenda. Bradli je imao samo dve godine kada mu je dijagnostikovan rak. Iako je hemoterapija u početk davala rezultate, karcinom mu se u junu ponovo vratio...

"Srce mi je slomljeno", napisala je na Faejsbuku Bredlijeva mama Gema. Ne znam šta da radim, doktori su nam dali tri opcije. Mogu svog dečaka da dovedem kući i s njim provedem još neko dragoceno vreme, ili ga pak pustim da još jednom prođe kroz taj grozni postupak i bori se za život, iako mu ni to ne garantuje da će uspeti", opisala je zastrašujuću dilemu majka.

Porodica se na kraju odlučila za opciju u kojoj će Bredli primati oralnu hemoterapiju do Božića, a onda će videti kakvo mu je stanje i videti ima li smisla nastaviti dalje s novom rundom hemoterapije.

On će u sredu da prati utakmicu svog omiljenog kluba koji ga je pozvao da bude njihova maskota po drugi put, a tom prilikom će mu pružiti i priliku da zabije gol protivničkom Čelsiju. (jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track