PREDAH U VIJETNAMU: Bordejn platio ručak Obami
Foto: Profimedia

Predsednik Amerike u Hanoju

PREDAH U VIJETNAMU: Bordejn platio ručak Obami

Planeta -

Šef Bele kuće tokom posete Vijetnamu našao vremena za druženje sa TV zvezdom. Ručak na račun voditelja koštao je svega šest dolara (660 dinara)

HANOJ - Kad ste predsednik Amerike, i uz to volite da eksperimentišete s hranom, možete sebi da dozvolite razne vrste luksuza, među kojima je i odlazak na ručak u običan restoran tokom zvanične posete jednoj stranoj državi.Upravo to je uradio i Barak Obama tokom posete Vijetnamu. Otišao je na ručak, ni manje ni više, nego sa Entonijem Bordejnom, čuvenom TV zvezdom i bivšim šefom kuhinje u jednom njujorškom restoranu. Bordejn je autor putopisno-gastronomske emisije „Nepoznati predeli“, koja se emituje na CNN.Svinjetina s roštiljaKako je Bordejn kasnije napisao na svom profilu na Tviteru, ručak za obojicu koštao je šest dolara, a platio ga je on. Obama i Bordejn su klopali bun ča, popularno vijetnamsko jelo. U pitanju je svinjetina s roštilja, rezanci, zelena salata, a za piće uzeli su po lokalno hanojsko pivo.

Ispred restorana „Bun ča Huong Lijen“ u Hanoju, gde su ručali Obama i Bordejn, okupila se velika grupa ljudi, koja je oduševljeno pozdravila predsednika SAD kad je izašao ispred lokala. Obama se rukovao sa više ljudi i zatim ušao u automobil.Kao filmska zvezdaBordejnova emisija se na CNN emituje od 2013. godine, a u svakoj epizodi poznati njujorški šef kuhinje putuje u drugu zemlju kako bi istražio lokalnu kulturu, a posebno lokalnu kuhinju.Emisija u kojoj je gostovao Obama biće emitovana u sklopu osme sezone „Nepoznatih predela“, koja počinje u septembru. Posle Hanoja, Obama je otišao u Ho Ši Min, a potom u Japan, gde će posetiti Nagasaki.

Druženje sa Berom Grilsom na AljasciJEO I LOSOSA KOG SU UBILI MEDVEDISklonost ka avanturi i neobičnoj klopi Obama je pokazao prošle godine, kad je gostovao u jednoj epizodi serijala „Running Wild with Bear Grylls“, gde se sa čuvenim bivšim specijalcem počastio lososom. Ber Grils je na Aljasci Obami spemio lososa kog je ranije usmrtio i do pola pojeo jedan medved.- Ovo je jedan od najboljih dana u mom predsedničkom mandatu - rekao je Obama, koji je vidno uživao u ručku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja