PRETIO DA ĆE SE RAZNETI, UPUCAO GA SNAJPERISTA: Imam dokaze da su SAD umešane u finansijski skandal
Foto: Youtube

Incident

PRETIO DA ĆE SE RAZNETI, UPUCAO GA SNAJPERISTA: Imam dokaze da su SAD umešane u finansijski skandal

Planeta -

Čovek sa hirurškom maskom i sunčanim naočarama, obučen u kostim ježa (ili pande, mišljenja se razlikuju) ušao je u zgradu tv stanice WBFF-TV u Baltimoru i zapretio da će se razneti eksplozivom ako ta televizija ne objavi "važne informacije" o finansijskom skandalu koje je dežurnom portiru predao na USB.

Nakon što njegovom zahtevu nije udovoljeno on je izašao iz predvorja zgrade gde ga je prilikom prelaska ceste upucao policijski snajperista.

Policija je prema njemu poslala robota za otkrivanje eksploziva nakon što je on pao na tlo i ostao ležati držeći ruku u džepu, odbijajući pritom da komunicira s policajcima. Postojala je bojazan da će možda aktivirati bombu za koju niko nije bio siguran da li je ima uopšte.

Na kraju je policija pristupila muškarcu, izvukla ga iz odela, strpala u maricu i odvela sa mesta incidenta.

Reč je o belcu u ranim 20-godinama, čiji identitet nije potvrđen, a jedino što je poznato je da je na USB-u pronađeno nekoliko videosnimaka na kojima on govori o raznim teorijama zavere u koje je navodno upletena američka vlast.

Sve je počelo kad je kostimirani mladić na ulazu u zgradu rekao čoveku iz obezbeđenja da poseduje informacije slične onima iz famoznih Panamskih papira, za koje je hteo da se objave. Direktor stanice Majk Tomko opisao je incident:

"Razgovarao je sa mnom u tom čudnom odelu i imao je sa sobom USB sa informacijama koje je hteo da se objave. Uporedio ih je s Panamskim papirima. Nisam ga pustio iz predvorja u druge prostorije, već sam mu rekao da ostavi USB pa ćemo ga pogledati. Nije želeo to da učini. Čujem da je i pre pretio ljudima", rekao je Tomko.

"Jež" ili ("panda") je tada počeo da preti, a obezbeđenje je odmah obavestilo stanicu da bi trebalo da evakuišu ljude pa je seo i razgovarao s muškarcem:

"Neću kazati da sam vidwo bombu, već pokušaj da se napravi lažna bomba", objasnio je čovek iz obezbeđenja.

Izgleda da na kraju paklene naprave ispod ježevog kostima ipak nije bilo.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track