PREVRNUO SE BROD U MEDITERANU: Nestalo 146 migranata, među njima deca i trudne žene!
Foto: AP

Katastrofa u Sredozemnom moru

PREVRNUO SE BROD U MEDITERANU: Nestalo 146 migranata, među njima deca i trudne žene!

Planeta -

Strahuje se da je oko 146 migranata nestalo kada im se brod prevrnuo u Sredozemnom moru nakon što je napustio obalu Libije, saopštio je danas UNICEF, pozivajući se na navode Gambijca koji je spasen posle nesreće.

Tog migranta je spasio španski vojni brod koji učestvuje u "Operaciji Sofija" Evropske unije protiv krijumčara, nakon čega je prebačen na italijansko ostrvo Lampeduza, prenosi AFP.

Brod je isplovio u noći između nedelje i ponedeljka iz Sabrate u zapadnoj Libiji, a u njemu je među ostalim migrantima bilo i petoro dece i nekoliko trudnih žena, rekao je Gambijac predstavniku UNHCR-a u bolnici u Lampeduzi.

Prema rečima spasenog migranta, većinu putnika činili su migranti iz Nigerije, Malija i Gambije. Gambijac je rekao da je brod počeo da se prevrće par sati nakon isplovljavanja, a da je on preživeo držeći se za kantu za gorivo.

Prema informacijama do kojih je došla Međunarodna organizacija za migracije (IOM), njega su skoro slučajno ugledali ljudi sa španskog broda, koji ga je potom predao italijanskoj obalskoj straži.

Od početka godine je, prema procenama IOM-a, najmanje 590 migranata poginulo ili je nestalo u blizini libijske obale, dok su italijanske vlasti saopštile da je više od 23.000 migranata registrovano na italijanskoj obali ove godine.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Vesti Kurir TV 29.03.2017: Koliko je automobila prodato na Sajmu za samo 2 dana

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track