PROBAJTE DA NE ZAPLAČETE: Živeli zajedno 76 godina, sve radili zajedno i umrli u istoj nedelji
Foto: Printscreen Facebook

PROBAJTE DA NE ZAPLAČETE: Živeli zajedno 76 godina, sve radili zajedno i umrli u istoj nedelji

Planeta -
Vremešni par Barnlej 76 godina su bili u braku i svuda išli zajedno, a na kraju umrli u istoj nedelji.

Naime, gospođa Filis Higin (97) umrla je 17. decembra, samo tri dana pre njenog supruga Majlsa (99).Upoznali su se na jednoj igranci 1933. godine, kada je ona imala samo 15 godina, a uzeli se 1939. godine nakon čega su Majlsa poslali u rat.

Njihovo jedino dete Anđela Hartli (66) odala im je počast prekrasnom ljubavnom pričom svojih roditelja.

"Oni su letovati zajedno, kupovali zajedno, šetali zajedno. Oni su činili apsolutno sve zajedno. Nisu trošili vreme", ispričala je Hartli.

Vremešni par, koji je patio od demencije, poslednjih 19 meseci života proveo je u jednom domu, gde su bili ljubimci osoblja.

Their family said they believe Miles, who hadn’t been well, waited for Phyllis to die first because “he didn’t want to leave her alone”.

Posted by Yahoo UK & Ireland on Tuesday, January 5, 2016

"Nikada nam nisu rekli da su imali neku tajnu u braku, ali su zato uvek pričali o svemu i sve činili zajedno. Svakog dana jednostavno su se jako voleli. Seli bi zajedno, držeći se za ruke tokom čitavog dana, a tata bi stalno govorio osoblju kako je voli. A onda bi osoblje stalno plakalo", ispričala je njihova ćerka.

Kada je Majls, nakon ženidbe otišao u rat, bračni par je razmenio na stotine pisama. Nekoliko godina kasnije, oni su opet bili presrećni što su zajedno.

"Tata je često govorio o tome kako je imao sreće što je ostao živ. Pričao je da je nekoliko vozova sa kojima je trebalo da ide, dignuto u vazduh"

Mnogo su čeznuli za detetom i dobili su Anđelu 1949. godine.

"Imala sam srećno detinjstvo i srećan život s roditeljima. Oni su bili sjajni roditelji i brilijantni baka i deka, bili su porodično orjentisani i vrlo posvećeni", priča Anđela, koja ima dvoje dece.

"Sve su radili zajedno, ali nikada nisu otišli sami od sebe"

Nažalost, oboje su patili od demencije a Filis je jednom prilikom pala i završila je u bolnici. Uslov da je puste je bio da se premesti u dom, gde bi imala konstantan nadzor i negu.

"Tokom boravka u bolnici, tata je sve to teško podnosio. Nije mu se dopadalo što nije u blizini moje mame. Na kraju je ispalo da je soba u domu bila dvokrevetna, pa su oboje otišli da žive tamo", priča ona.

Sate su provodili šetajući zajedno, a imali su i malog psa kojeg su zajedno šetali.

Majls je nekoliko godina brinuo o Filis ali je i on počeo da pati od demencije a dobio je i rak prostate i hroničnu bolest pluća.

"Postalo je teško na samom kraju, nismo pričali tati da je mama bolesna, jer nismo hteli da ga uznemiravamo. Bio je tamo do njenog poslednjeg dana. Sve dok nije umrla", ispričala je ćerka.

"Bilo je jako teško reći da se to desilo. Ali nije potonuo u prvom trenutku. Odveli smo ga do nje i dao joj je poljubac. Međutim, narednog dana je pitao za mamu čitav dan. Bilo je to jako tužno", kaže Anđela.

"Nekada sam mislila da će tata otići prvi, jer je bio u lošijem zdravstvenom stanju nego mama, ali sada znam da je izdržao zbog nje. On nije hteo da je ostavi samu. Onda kada je otišla, znao da je da može ići i on."

Zajednička sahrana održana je par dana kasnije na Badnji dan.

"Tako je teško izgubiti ih zajedno, ali u isto vreme lepo je znati da nikada nisu bili razdvojeni, oni su živeli dug i srećan život i živeli su ga zajedno."

(SWNS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track