PRORUSI OBORILI MH-17? Snage Donjecka pre 20 dana zaplenile puk BUK sistema PVO!
Foto: Rojters

Predala se baza A-1402

PRORUSI OBORILI MH-17? Snage Donjecka pre 20 dana zaplenile puk BUK sistema PVO!

Planeta -
Informativna služba Donjecka Novorosija potvrdila je da su njene snage 29. juna ove godine zauzele raketnu bazu puka A -1402 koji u svom naoružanju ima raketne sistem BUK

KIJEV – Iako se već preko društvenih mreža spekuliše da je malezijski avion Boing 777 oborila PVO Ukrajine sa raketnim sistemom Buk, pojavila se i druga verzija priče, da sa ovim sistemom raspolažu i proruske snage u regionu Donjecka.

Naime preko društvenih mreža informativna služba Donjecka Novorosija potvrdila je da su njene snage 29. juna ove godine zauzele raketnu bazu puka A -1402 koji u svom naoružanju ima raketne sistem BUK.

Proruske snage su tom prilikom zarobile kako je navedeno 20 lansera sistema Buk i 9 radara u okviru ovog sistema.

Ovu informaciju istog dana potvrdilo je i Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine da je zauzeta baza A-1402 u kojoj se nalazio deo raketnog puka u regionu Donjecka.

Ukrajinci su tada saopštili da je ovaj raketni puk obavljao poslove zaštite neba istočne granice Ukrajine, kao i zaštitu industrijskih centara regiona DonbasaS druge strane, proruski pobunjenici u istočnom ukrajinskom gradu Donjecku odbacili su danas odgovornost za obaranje malezijskog putničkog aviona sa 295 putnika, koji se srušio u donjeckoj oblasti na istoku Ukrajine. Andrej Purgin, zamenik premijera Narodne Republike Donjeck rekao je za agenciju AP da mora da su avion oborile snage ukrajinske vlade. On nije potkrepio tu tvrdnju dokazom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track