PROTERALI GA JER SE RUGAO KOBASICI: Uporedio je sa polnim organom
Foto: Profimedija

PROTERALI GA JER SE RUGAO KOBASICI: Uporedio je sa polnim organom

Planeta -
Britanac Majkl Mek Fit, radnik jednog kanadskog preduzeća, morao je da napusti Kirgistan u roku od 24 sata nakon što se na svom Fejsbuk profilu narugao kobasici od konjskog mesa "čučuk" uporedivši je sa muškim polnim organom.

Sud u mestu Karakol je, kako prenose agencije, odlučio da protera Mek Fita. Smatra se, naime, da je reč o blagoj kazni jer je zbog nedostatka dokaza Mek Fit izbegao presudu za podsticanje na etničku mržnju, što je zatražilo tužilaštvo.

Da je proglašen krivim po tačkama optužbe tužilaštva on bi dobio kaznu od do pet godina zatvora. Njegov komentar na Fejsbuku izazvao je štrajk u rudniku zlata Komtor, u kojem je bio zaposlen, a iako je komentar uklonio i napisao da time nikoga nije hteo da uvredi Mek Fit je, ipak, uhapšen i proteran.

Njegov komentar na Fejsbuku je došao u trenutku kada se kirgistanske vlasti nalaze u sporu sa kanadskim poslodavcem Centera Gold oko radnika, koji u BDP-u Kirgistana učestvuje sa 10 odsto.

Inače, on je putem ove društvene mreže kasnije uputio izvinjenje zbog svog komentara.

I would like to take the opportunity to sincerely appologise for the comment I made on here about the kygyz people and...

Posted by Michael Mcfeat on Saturday, January 2, 2016

(Tanjug/E.P.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track