PROTERUJU ANGELU MERKEL: Ne pomaže joj ni što je rođena u Nemačkoj!
Foto: Printscreen, Twitter

šalju je u tursku

PROTERUJU ANGELU MERKEL: Ne pomaže joj ni što je rođena u Nemačkoj!

Planeta -

Decembra prošle godine u Duizburgu se rodila devojčica kojoj su roditelji dali ime Angela Merkel.

Roditelji bebe, inače sirijske izbjeglice koje su se udomile u Nemačkoj, želele su da time odaju priznanje i zahvalnost nemačkoj kancelarki za politiku prema migrantima i njenu politiku "otvorenih vrata", koja je omogućavala izbeglicama da potraže novi dom u Nemačkoj.

Ali, gotovo godinu dana kasnije, Mamon Al-Hamza, njegova supruga Tema i njihova ćerkica Angela Merkel Al-Hamza, moraće da napuste Nemačku, jer su im je odbijen zahtev da ostanu. Pismo koje je porodica Al-Hamza, koja sada živi u Menegladbahu, dobila od nemačkih organa, znači da će oni morati da se vrate u prvu sigurnu zemlju u koju su ušli bežeći od strahota u Siriji.

A to znači u Tursku. Uprkos ovom odbijanju, porodica ipak može još neko vreme da ostane u Nemačkoj, ali Mamon Al-Hamza kaže da je zabrinut za svoju porodicu.

Postoji mogućnost i da im boravak u Nemačkoj bude produžen na najviše dve godine, ali pod uslovom da nađu posao i da dovoljno nauče nemački jezik. Iz nemačkog odeljenja za izbeglice objašnjavaju da Angela Merkel i njena porodica ne mogu da ostanu u Nemačkoj, jer su na svom putu iz Sirije već ušli u jednu sigurnu zemlju, a reč je o Turskoj.

Na putu ka Nemačkoj, većina sirijskih izbjeglica ulazi najpre u Tursku. Nemci su vrlo rigidni pri izdavanju azila. Od januara do oktobra 2016. godine bilo je čak 250.008 molbi/zahteva sirijskih izbeglica, a samo 577 njih je dobilo odobrenje da ostanu u Njemačkoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja