PRVA ŽRTVA KRIZE U MAĐARSKOJ: Muškarac poginuo u proboju kordona policije
Foto: Rojters

Srušio se na pruzi

PRVA ŽRTVA KRIZE U MAĐARSKOJ: Muškarac poginuo u proboju kordona policije

Planeta -
Na stotine izbeglica je probilo policijski kordon na železničkoj stanici u Bičkeu i krenulo da trči železničkom prugom prema zapadu, ometajući saobraćanje vozova

BUDIMPEŠTA - Muškarac iz Pakistana poginuo je danas u Mađarskoj pošto se srušio na pruzi kada je grupa od oko 350 migranata pobegla sa železičke stanice u mestu Bičke, gde su vlasti držale oko 800 izbeglica, saopštila je danas mađarska policija.

U saopštenju se navodi da policajci nisu jurili grupu odbeglih migranata, a muškarac se srušio oko 800 metara od stanice u Bičkeu, zapadno od Budimpešte, preneo je Rojters. Mađarska televizija je objavila da je Pakistanac pao i udario glavom o prugu.

Na stotine izbeglica je probilo policijski kordon na železničkoj stanici u Bičkeu i krenulo da trči železničkom prugom prema zapadu, ometajući saobraćanje vozova. Migranti su iznenadili policajce na stanici, naglo izašavši iz prednjeg dela voza.

Policija je uspela da uz veliku galamu, vrisku i plač dece zaustavi i vrati u voz samo manji deo od oko 500 migranata koliko se procenjuje da se nalazilo u njemu, prenosi AP. Prema saopštenju reportera ove agencije, u sve većoj daljini se mogla videti grupa od najmanje 200 migranata kako trči duž pruge u pravcu 135 kilometara udaljene Austrije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track