IDENTIFIKOVANI TERORISTI: Jedan bombaš samoubica bio Sirijac, drugi Francuz!
Foto: AP

Pronađen sirijski pasoš kraj tela teroriste

IDENTIFIKOVANI TERORISTI: Jedan bombaš samoubica bio Sirijac, drugi Francuz!

Planeta -
PARIZ - Dvojica od osam terorista su "potencijalno identifikovana", jedan je imao sirijski pasoš, a drugi je državljanin Francuske, prenosi "Europe 1".

Sirijski pasoš pronađen je kod tela jednog od bombaša samoubica kraj fudbalskog stadiona Stad de Frans, ranije su potvrdili policijski zvaničnici.

Istovremeno, policija je objavila i poternicu za crnim vozilom marke "seat" sa inostranim registarskim tablicama. Prema nekim informacijama, to vozilo je probilo jednu rampu na izlazu iz Pariza.

Kako prenosi BBC, oznaka na tablicama je GUT 18053, a automobil je imao aluminijumske felne.

Građanima je preporučeno da ne prilaze vozilu.

Ta tri traga su ujedno i prve prave i zvanično potvrđene informacije o napadačima na Pariz.

Njih osam je sinoć ubijeno ili su sami sebi oduzeli život aktiviranjem eksploziva, a ne zna se ko su i odakle su, kao ni to da li su imali saučesnike.

Analitičari u Francuskoj su naveli da se veruje da je u pitanju "domaća operacija", odnosno da su u pitanju teroristi koji su živeli u Francuskoj.

Odgovornost za napade preuzela je Islamska država, a da je operacija vođena spolja potvrdio je i francuski predsednik Fransoa Oland.

U šest napada koliko ih je protekle noći izvedeno u Parizu, u 10. i 11. arondismanu, ubijeno je 128 ljudi, a ranjeno ih je oko 180, od kojih se 99 nalazi u kritičnom stanju, javljaju francuski mediji pozivajući se na najnovije podatke iz policijskih i pravosudnih izvora.

(B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track