PUTIN I ERDOGAN UNIŠTAVAJU ISIS: Ruski suhoji i turski F-16 prvi put zajedno udaraju na teroriste!
Foto: Printscreen Yt

Direktno na ekstremiste

PUTIN I ERDOGAN UNIŠTAVAJU ISIS: Ruski suhoji i turski F-16 prvi put zajedno udaraju na teroriste!

Planeta -

Vazdušno-kosmičke snage Rusije i Ratno vazduhoplovstvo Turske izvode prvu zajedničku vazdušnu operaciju protiv terorista Islamske države, izjavio je na brifingu načelnik glavne operativne uprave ruskog Generalštaba general-potpukovnik Sergej Rudskoj.

Zajednički udari sprovedeni su u sirijskom gradu Al Bab, saopštilo je Ministvarstvo odbrane Rusije.

"Ruske i turske vazduhoplovne snage danas su izvele prvu zajedničku operaciju u Siriji. Meta su bili teroristi Islamske države, koji su okupirali delove provincije Alep, tačnije grad Al Bab", izjavio je na brifingu general-potpukovnik Sergej Rudskoj, načelnik Glavne operativne uprave Generalštaba oružanih snaga Rusije.

U njoj učestvuje devet ruskih aviona — četiri Su-24M, četiri Su-25 i jedan bombarder Su-34, kao i osam turskih aviona — četiri F-16 i četiri F-4.

Sudeći po inicijalnim rezultatima, zajednički trud se pokazao mnogo uspešnim, dodalo je Ministarstvo odbrane Rusije.

S druge strane, ruska vojska učestvuje u još jednoj operaciji u Siriji, gde u provinciji Deir ez-Zor pomaže sirijskoj vojsci da suzbije novu ofanzivu džihadista, prenosi Raša Tudej.

Teroristi ISIS-a pokušavaju da iskoriste svoju brojčanu prednost napadajući gradove širom zemlje, dok su u Deir er-zoru udarili na sirijsku vojsku koja brani civile preostale u tom gradu.

"Sirijskim civilima preti genocid, a čitava populacija Deir er-Zora može biti zbrisana", upozorio je Rudskoj.

"Islamski ekstremisti došli su na kapije Deir er-Zora, Palmire i Al-Baba. Moram da primetim da se američka akcija protiv džihadista u Iraku svodi na njihovo puko teranje odatle. Oni se slobodno kreću i prebacuju oružje u Siriju", upozorio je Rudskoj.

(rt.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track